Гомосексуалізм, як причина Covid-19: ЛГБТ-організація подала до суду на Філарета

13 квітня 2020, 23:56оновлено 14 квітня 2020, 02:01
Єрарх заявляв, що причиною пандемії є одностатеві шлюби.
Філарет
Філарет отримає позов до суду від ЛГБТ / УНІАН

Громадська ЛГБТ-організація Інсайт подала позов до суду щодо почесного патріарха ПЦУ Філарета, оскільки він раніше публічно вказував на одностатеві шлюби, як причину пандемії Covid-19.

"Вимоги у нас дуже прості – визнати поширену інформацію недостовірною і дискримінаційною і спростувати її. Моральна шкода нами не заявлялася, тому що для нас, як і для багатьох представників ЛГБТ-спільноти, це не питання грошей, це питання честі та гідності", - повідомляє на сторінці організації в Facebook.

ЛГБТ-активісти хочуть, щоб патріарх публічно спростував заяву і вибачився. Вони сподіваються, що карантин не завадить судовому засіданню і справедливість восторжествує.

Гомосексуалізм, як причина Covid-19: ЛГБТ-організація подала до суду на Філарета

Як відомо, Філарет заявив, що "епідемія – це кара Божа за гріхи людей" і причиною вірусу є одностатеві шлюби. Патріарх підкреслив, що "Бог спалив Содом і Гоморру".

Раніше повідомлялося, що синод ПЦУ затвердив загальний текст молитви для "боротьби" з коронавірусом. Синод закликав читати молитву в будь-який час.

Нагадаємо, Священний Синод Православної церкви України (ПЦУ) дозволив проводити богослужіння в храмах без присутності мирян у зв'язку з пандемією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти