"Відрізати, викинути і забути": Ніцой висловилася про повернення Донбасу

14 березня 2020, 19:31
Лариса Ніцой вважає, що Донбас треба на час відпустити у "вільне плавання".
Лариса Ніцой
Лариса Ніцой / УНІАН

Україна повинна припинити звертати увагу на Донбас і не тягнути його силою. Країні необхідно спочатку стати на ноги.

"Я підтримую таку ідею. Стіна? Так. Поки самі не попросяться назад. Навіщо нам Донбас силою тягнути до себе, якщо тамтешні люди вороже ставляться до нас і ненавидять нас? Так, шкода земель, бо це - наші землі, захопили чужі", - зазначила письменниця, педагог і громадський діяч Лариса Ніцой на чаті Главреду.

При цьому вона нагадала, що у часи Голодомору українців на сході України знищили, а замість них завезли "іноземців" і "саме їх руками ці землі захопили".

відео дня

"Поки я не хочу тягнути людей з Донбасу до нас, бо тут і так вистачає проблем без них. Для початку Україні потрібно стати на ноги, стати успішною країною. А тоді вже послухати, чого люди хочуть, і подумати", - пояснила свою позицію письменниця.

За її словами, Донбас треба на час відпустити у "вільне плавання".

"Я не мала на увазі, що ми повинні відрізати, викинути та забути Донбас. Я мала на увазі, що Донбас ми можемо "відпустити у вільне плавання" тимчасово - хай собі плавають, поки ми стаємо на ноги. Але при цьому розробляти програми та готуватися до повернення окупованих територій обов'язково потрібно, як треба і говорити про те, що вони повернуться, тому що це станеться раніше", - зазначила Ніцой.

Крім того, вона вважає необхідним після повернення територій "перевиховати" жителів Донбасу і не допускати їх до влади, поки не доведуть, що люблять Україну.

"Якщо вони думають, що ми горимо бажанням, щоб вони повернулися, то даремно. Якщо вони повернуться, щоб "вправляти мізки" нам - мовляв, мова не наша культура не наша і так далі, то нам таке зовсім не потрібно. Знову ж, коли окуповані території повернуться, певний час людей звідти не можна допускати до влади, поки вони не складуть іспити та не стануть громадянами України, поки не доведуть, що люблять Україну. А якщо не люблять, то їм нема чого тут робити", - підсумувала письменниця.

Як раніше повідомляв Главред, громадський діяч Лариса Ніцой заявила, що у жителів Донбасу є особливості, зокрема, менталітету, вони більш агресивні та "бикуваті".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти