"Тези російської пропаганди": у Авакова жорстко розкритикували Сивохо через Донбас

13 березня 2020, 17:07
Зорян Шкіряк зазначив, що Сергій Сивохо представляв свої ініціативи, а не президента або держави.
Сергій Сивохо
Сергій Сивохо / @sivokho

Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк прокоментував сутичку радника секретаря РНБО Сергія Сивохо з радикалами. За його слова, позиція радника Данилова по Донбасу "абсолютно антидержавна".

"Хто такий Сивохо взагалі? Він радник секретаря РНБО на громадських засадах. Тому відповідально сьогодні вам кажу, що пан Сивохо – ніхто", – заявив Шкіряк в коментарі Обозревателю.

При цьому він вказав, що будь-які ініціативи Сивохо – його особисті ініціативи, а не позиція президента або держави.

відео дня

"Як громадянин України і патріот, я вважаю його позицію абсолютно антидержавною. Тези, які продукує Сивохо, є нічим іншим, як тезами російської пропаганди", – заявив радник Авакова.

При цьому він нагадав про необхідність розділяти політичну і правову сторони конфлікту.

"Є межа, за якою починається правопорушення. На будь-яке правопорушення і застосування фізичної сили поліція зобов'язана реагувати відповідно до законів України. Тому за фактом цієї справи порушено кримінальне провадження за статтею 296", – пояснив Шкіряк

Крім того, він зазначив, що розуміє ветеранів АТО, але засуджує застосування сили.

"Застосування фізичної сили і правопорушення стосовно будь-якого громадянина України, незалежно від прізвища, неприйнятно", – підкреслив радник Авакова.

Також він уточнив, що затриманим загрожує або кримінальне або адміністративне покарання.

Як раніше повідомляв Главред, у четвер, 12 березня, під час презентації Національної платформи примирення і єдності в Києві спалахнув конфлікт між присутніми в залі радикалами з Нацкорпуса і Сергієм Сівохою. Той нещодавно на телебаченні назвав війну, влаштовану росіянами на Донбасі, внутрішнім конфліктом України. Конфлікт швидко перейшов у бійку, в ході якої Сивохо спершу повалили на підлогу, а потім і зовсім виштовхали з приміщення.

Пізніше один з лідерів націоналістів-радикалів Родіон Кудряшов заявив, що конфлікт спровокував відмова Сивохо називати Росію країною-агресором. Співробітники київської поліції завдяки відеозаписам оперативно зуміли ідентифікувати особу радикала, який напав на Сивохо.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти