Пости та лайки: соціологи назвали найпопулярніші соцмережі серед українців

26 лютого 2020, 20:06
Соціологи назвали соцмережі-лідери серед жителів нашої країни.
Facebook
Facebook лідує за популярністю серед українців / Reuters

Згідно із нещодавнім соцопитуванням, котре провела компанія Research & Branding Group, найпопулярнішою соцмережею серед українців є Facebook.

За інформацією компанії, у них вийшов ось такий рейтинг популярності соцмереж в Україні:

  1. Facebook (58% від усіх респондентів),
  2. YouTube (41%),
  3. Instagram (28%)
  4. Тelegram (14%).

Далі зі значним відривом йдуть Вконтакте (7%), Однокласники (6%) і twitter (5%), а найменш популярною є Linkdn (1%).

відео дня

За даними опитування, не користуються соціальними мережами 31% респондентів, а 1% не змогли відповісти на поставлене питання.

У більшості випадків немає відмінності між залученням у соцмережі чоловіків і жінок, за винятком двох соціальних мереж - Instagram та Однокласників: ними користуються більше жінок, ніж чоловіків.

Пости та лайки: соціологи назвали найпопулярніші соцмережі серед українців

Також соціологи повідомляють про низьку довіру до суспільно-політичної інформації із соцмереж - їй беззастережно довіряє менше десятої частини користувачів, більшість довіряє частково і приблизно п'ята частина користувачів взагалі не використовує соцмережі в якості джерела суспільно-політичної інформації.

Пости та лайки: соціологи назвали найпопулярніші соцмережі серед українців

Опитування проводилося в період із 24 січня по 2 лютого серед 1804 респондентів по всій Україні за винятком окупованих Росією територій. Метод опитування - особисте формалізоване інтерв'ю (face-to-face). Максимальна похибка вибірки - 2,4%.

Раніше соціологи також з'ясували, що за президента Володимира Зеленського в першому турі президентських виборів у лютому 2020 року проголосувало б на 14% громадян більше, ніж у 2019 році. За результатами опитування Київського міжнародного інституту соціології, найбільшу підтримку серед населення має Зеленський, за якого готові голосувати 44,2% серед тих, хто визначився зі своїм вибором (+14% порівняно з 2019 роком).

Також Главред писав, що більшість українців сприймають Росію як країну-агресора, яка загрожує існуванню України. При цьому до цих пір кожен третій українець вважає РФ звичайним державою, розташованою по сусідству.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти