У Нові Санжари для евакуйованих заборонили передавати продукти

23 лютого 2020, 23:13оновлено 24 лютого 2020, 01:22
Чиновники запевняють, що люди в санаторії повинні вживати виключно суворо регламентовану їжу.
Нові Санжари
У Нові Санжари заборонили приносити продукти / скріншот

В санаторій Нових Санжар, де перебувають на обсервації евакуйовані з Китаю українці, суворо заборонили передавати продукти харчування.

"Харчування здійснюється контрольовано через відповідну угоду", - цитує ТСН заступника міністра внутрішніх справ України Івана Варченка.

За словами чиновника, волонтери можуть передавати тільки речі індивідуальної гігієни, антисептичні засоби і речі промислового виробництва.

"Харчові продукти — ні. І ми про це повідомляємо всіх волонтерів. Передає їх, всі ті речі, про які я згадав, Червоний Хрест. Продукти не передаються тим, хто знаходиться в обсервації. Але, коли люди висловлюють бажання залишити їх (продукти — прим.ред.) у Червоного Хреста, то Червоний Хрест далі буде приймати рішення, що робити з цими продуктами", — пояснив він.

Також заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив, що в санаторії вже запустили харчоблок, тому всю їжу готують на місці, немає необхідності її привозити.

"Нашим рішенням ми чітко заборонили поставки будь-яких харчових продуктів на територію обсерватора. Тому що у нас обсервація щодо гострої респіраторної вірусної хвороби, викликаної коронавірусом, ми не хочемо, щоб у нас були ще обсервації з діарейних захворювань", — додав Ляшко.

Нагадаємо, одній із евакуйованих із Уханя іноземок у Нових Санжарах знадобилася допомога медиків. У жінки розболівся живіт.

Як раніше повідомляв Главред, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розповів, що в одного з водіїв автобуса, що перевозили евакуйованих з Уханя, піднялася температура.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти