Продовження терміну обсервації для евакуйованих з Китаю: у МОЗ назвали умови

23 лютого 2020, 17:30
Тих, хто захворіє на карантині перемістять в бокс.
Нові Санжари, санаторій
Санаторій МВС у Нових Санжарах / УНІАН

Термін обсервації для евакуйованих з китайського Уханя громадян України становитиме 14 днів, заявив заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко.

За його словами, відповідні рекомендації містяться в матеріалах Всесвітньої організації охорони здоров'я щодо термінів інкубаційного періоду коронавіруса.

"Це мінімум 14 днів. Якщо протягом обсервації у когось з пасажирів на карантині будуть проявлятися симптоми хвороби, він буде госпіталізований - в бокс, який захищає від розповсюдження хвороби з лікарні", - заявив Ляшко на брифінгу.

відео дня

Заступник міністра охорони здоров'я додав, що в разі підтвердження зараження коронавірусом термін перебування на карантині збільшиться ще на два тижні.

читайте також"Середньовічні варвари": жителі Нових Санжар відповіли на звинувачення

Нагадаємо, 20 лютого 45 українців і 27 іноземців, евакуйованих з Уханя, епіцентру коронавіруса COVID-19 в Китаї, поселили на 14-денну обсервацію у медичному центрі Нові Санжари Полтавської області. Евакуйованих громадян розмістили в окремому приміщенні з обмеженим доступом. Для них організовано окреме харчування, доставку якого здійснюють з урахуванням всіх норм епідеміологічної безпеки. Крім того, водопостачання і каналізація самої будівлі ізольовані.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти