Санаторій Нові Санжари ніби вимер – що трапилося

20 лютого 2020, 17:09оновлено 20 лютого 2020, 18:08
Сам медцентр оголосив, що заклад повністю готовий забезпечити карантинні заходи для всіх, хто повернувся з Китаю. Депутати проти.
Новые Санжары – санаторий опустел из-за увольнений
Нові Санжари – санаторій спорожнів за звільнень / Вхід в санаторій Нові Санжари

Нові Санжари – санаторій, а не місто – наче вимер, тому що частина персоналу звільнилася після новини, що саме до них везуть евакуйованих з Китаю українців.

Як пише Українська правда з посиланням на одного з депутатів Слуги народу, з тих, хто не звільнився – частину й самих евакуювали в інше місце, однак деякі співробітники досі залишаються на місці.

Раніше повідомлялося, що санаторій Нові Санжари порожній, весь персонал зник. Співробітники лікарні зникли зі своїх робочих місць напередодні заселення українців з Китаю.

Нові Санжари зараз – позиція медцентру

Прес-служба Нацгвардії оприлюднила заяву самого медцентру Нові Санжари: установа повністю готова забезпечити карантинні заходи для всіх, хто повернувся з Китаю.

читайте також"В шоці": евакуйований з Китаю українець відреагував на протести у Нових Санжарах"Установа забезпечена необхідними матеріальними засобами та має добре розвинену інфраструктуру. Фахівці медичного напрямку мають індивідуальні засоби захисту та знають необхідні процедури, що мають бути здійснені, аби забезпечити суворий режим санітарного-епідеміологічного контролю та безпеки", – зазначено в повідомленні.

При цьому медики наголосили, що "сам центр знаходиться на окремій території, що віддалена від основної заселеної території населеного пункту Нові Санжари. Тому евакуйовані громадяни, яким потрібно буде пройти період обсервації не будуть жодним чином перетинатися із місцевими мешканцями".

Санаторій Нові Санжари ніби вимер – що трапилося

Нові Санжари – протест місцевих депутатів

З іншого боку, на сайті Новосанжарського селищної ради з'явився заклик депутатів не допустити заселення українців в санаторій Нові Санжари, так як воно не готове до прийому евакуйованих людей.

читайте такожЯк Нові Санжари протести охопили: жителі зустріли літак з Уханя локальної війною"Отже, враховуючи думку громади селища, ми, депутати Новосанжарської селищної ради, з метою недопущення проникнення та поширення інфекції коронавірусу COVID-19 на території селища Нові Санжари, з огляду на відсутність спеціалізованого закладу охорони здоров’я, призначеного для тимчасової ізоляції потенційно інфікованих осіб (карантину), категорично ПРОТИ розміщення евакуйованих громадян України та іноземців з міста Ухань (провінція Хубей, Китай) в непристосованому закладі Медичний центр "Нові Санжари" Національної гвардії України, що знаходиться в житловому масиві селища, у якому немає жодної умови для перебування карантинного типу, адже нема ні ізоляторів, ні боксів, належної вентиляційної системи, щоб була проведена ізоляція. Каналізаційна система під’єднана до централізованої каналізаційної системи селища, яка витікає на відкриті поля фільтрації в селі Зачепилівка", – звернулися депутати до президента Зеленському.

Санаторій Нові Санжари ніби вимер – що трапилося

Нагадаємо, панікуючі Нові Санжари приїхав втихомирювати Аваков. Місцеві жителі вже стребовали з міністра МВС розписку, що ніхто не захворіє – той обіцяв навіть печатка на документі поставити.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти