100 днів роботи відкритого продажу землі: що змінилося на ринку українських чорноземів

12 жовтня 2021, 22:29
З 1 липня в Україні було продано понад 70 тисяч гектарів землі. Всього здійснено 28 тисяч угод.
земля, ринок землі
Ціна землі в Україні зросла вдвічі / УНІАН

Після відкриття ринку землі українська земля подорожчала вдвічі. У середньому вартість гектара сільськогосподарської землі зросла до 44 тисяч гривень.

Як йдеться в сюжеті ТСН, найбільший попит на землю зафіксовано в Житомирській області. Однак при цьому найдорожча земля на Київщині. Є угоди по 240 тисяч гривень за гектар. І, як запевняють, прихильники земельної реформи, це тільки початок подорожчання українських чорноземів.

"Сьогодні вартість у Польщі гектара землі більше 10 тисяч євро. Україна тільки почала земельну реформу. Українська земля зростатиме у вартості щороку, щороку не менше 7-10 відсотків приросту", - зазначив міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко.

Нагадаємо, згідно із законом, до 2024 року купувати сільськогосподарську землю в Україні можуть тільки фізособи-громадяни країни і то не більше 100 гектарів в одні руки.

Також Кабінет Міністрів України прийняв проект постанови, який регламентує проведення електронних аукціонів для продажу земельних ділянок та набуття прав користування ними. Йдеться про електронний аукціон.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти