Все, що потрібно знати про The Medium – польський Silent Hill з унікальною ігровою механікою

24 січня 2021, 15:11оновлено 2 жовтня 2023, 15:14
Для всіх тих, хто скучив за хорорами – реліз гри відбудеться вже наступного тижня.
The Medium
Все, що потрібно знати про The Medium / Bloober Team

Поляки зі студії Bloober Team починають активно знайомити гравців зі своїм новим дітищем the Medium, який виходить в кінці цього місяця-28 числа. Відразу після релізу гра буде доступна в сервісі Game Pass для Xbox One, Xbox Series і PC.

Спочатку проєкт повинен був вийти 10 грудня, але CD Projekt Red буквально знесли плани студії, перенісши на це ж число свій Cyberpunk 2077.

Цього разу польський колектив виступив у дещо іншій манері, опублікувавши 9 дивних фактів, присвячених грі та розробці. Ключова фішка гри полягає в тому, що дослідження однієї й тієї ж локації буде відбуватися паралельно в матеріальному і духовному світі – ця особливість настільки ненажерлива, що навіть на Xbox Series X гра буде працювати в 4K/30 FPS при включеному рейтрейсингу.

Все, що потрібно знати про The Medium

1. Концепція гри з'явилася ще у 2012-му році, реліз планувався для Wii U, Xbox 360 і PlayStation 3. В інтернеті ще можна знайти матеріали про ту саму версію, хоч з тих часів вона сильно змінилася.

2. Головних персонажів грають знамениті польські актори: Вероніка Росаті – скоро з її участю вийде фільм Never Gonna Snow Again і Марчин Дорочиньський – його можна було побачити в серіалі The Queen's Gambit на Netflix.

3. Над грою працюють відразу троє, хто був причетний до серії Silent Hill. Акіра Ямаока обіймає посаду одного з композиторів. Вокальні партії виконає Мері Елізабет Макглінн. І одного з персонажів озвучить Трой Бейкер.

4. Дії гри відбувається в готелі"Нива". Її реальним прототипом є готель "Краковія", що знаходиться в місті Краків, Польща. До її перенесення у віртуальний світ підійшли дуже ретельно, щоб зробити це місце унікальним, але при цьому зберегти частину атмосфера оригінала

5. Гра почнеться в будинку Маріанни. У цієї будівлі також є прототип в місті Краків, біля площі Яна Матейки. Це ж будівля часів 2084 – ого року ви могли бачити в минулій грі студії - >observer_, що в минулому листопаді отримала перевидання Observer: System Redux.

Все, що потрібно знати про The Medium – польський Silent Hill з унікальною ігровою механікою

6. Ключові розробники особисто відіграли всі катсцени гри, ці відеоматеріали стали преферансами для справжніх акторів зйомкb при захопленні руху. В умовах віддаленої роботи під час пандемії це рішення стало дуже корисним. Загальна тривалість роликів складе близько 90 хвилин, що ви побачите під час 9-10-годинного проходження. Деякі з них також будуть проходити в двох світах.

7. У гри мінімальний інтерфейс. Наприклад, рівень духовної енергії Маріанни в потойбічному світі зображається через її руку.

8. Дія гри відбувається на території покинутого комуністичного курорту. У зв'язку з цим на території комплексу можна знайти багато артефактів, що відсилають до тієї епохи. Тут розробники відзначили покинуту машину однієї з марок, що зараз цінується автолюбителями ретро-машин по всьому світу.

9. У грі багато пасхалок, як до попкультури, так і до інших ігор Bloober Team. А також на поштових конвертах можна знайти марки із зображенням членів команди розробників.

Гру можна буде купити як на консолях Xbox, так і на ПК. В Microsoft Store гра коштуватиме 1 299 гривень.

  • В магазині Steam - 607 гривень;
  • В магазині EGS - 638 гривень.

Раніше творець культової серії Silent Hill Кейітіро Тояма поділився першими подробицями про свій новий проєкт.

Команда працює над прототипом нової гри в жанрі екшн-адвенчура, яка повинна сподобатися фанатам його попередніх робіт. За словами іменитого японського розробника, гра буде відчуватися як хорор, але не хардкорний – з розрахунком на більш широку аудиторію і новачків жанру.

До слова, у гри все ще немає навіть приблизної дати виходу, а її розробка знаходиться ще на дуже ранній стадії – команда поки досить маленька, а обстановка в студії нагадує скоріше сім'ю, ніж офіс. Втім, Тояма пообіцяв, що процес створення буде куди більш відкритим, ніж під час його співпраці з Sony.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти