У Windows 11 повернеться одна з фішок "сімки"

21 червня 2021, 19:59оновлено 23 червня 2021, 12:13
Схоже, що майбутня ОС не тільки отримає оновлені віджети, але і навчиться підтримувати їх від сторонніх творців.
Windows 11
У Windows 11 з'явиться підтримка віджетів від сторонніх розробників / XDA-Developers

Минулого тижня в Мережу просочилася попередня збірка Windows 11. Вона пролила світло на дизайн і ряд змін майбутньої ОС, включаючи віджети. Вони замінять розділ "Новини та інтереси" з Windows 10.

Як стверджує інсайдер WalkingCat, спочатку в Windows 11 буде підтримка тільки віджетів з браузера Edge і Microsoft Store, але з часом завезуть і можливість додавати сторонні віджети, а користувачі зможуть кастомізувати цю сторінку на свій розсуд.

Втім, розробник Рафаель Рівера, який протестував ранню збірку Windows 11, зазначив, що йому не вдалося виявити API-інтерфейси, пов'язані з віджетами сторонніх розробників. Що, втім, не означає, що це не зміниться в майбутньому – зрештою, систему поки ще навіть не анонсували. Найімовірніше, їх підтримка буде реалізована пізніше,

Як буде виглядати фінальна Windows 11 і коли вона вийде, стане відомо пізніше на цьому тижні; офіційна прем'єра призначена на 24 червня 18:00 за Києвом.

Огляд Windows 11:

Раніше Главред писав про те, що власників ліцензійних копій Windows 7 і Windows 8.1 може чекати приємний сюрприз у вигляді безплатного апгрейда до Windows 11. Оновлення на нову операційну систему пройде так само як і зазвичай: досить зайти в налаштування і погодитися на установку оновлення.

Якщо ж у вас з якихось причин встановлена Windows 8, то оновитися до 11 просто так не вийде. Річ у тому, що ця "вісь" вже не підтримується Microsoft. Тому вам спочатку доведеться оновитися до Windows 10, а вже потім до 11.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти