CD Projekt Red прокоментувала розслідування, присвячене проблемам Cyberpunk 2077

17 січня 2021, 21:23оновлено 25 березня 2021, 17:49
Поляки не стали розбирати текст по пунктах, детальніше за все висловившись з приводу демки, показаної в 2018 році.
Cyberpunk 2077
CDPR відповіла Джейсону Шраєру на його розслідування / Cyberpunk 2077

Журналіст Bloomberg поговорив з більш ніж 20 діючими і колишніми співробітниками CD Projekt, провівши власне розслідування про процес створення амбітного проекту Cyberpunk 2077. Відповідь на статтю була опублікована главою студії Адамом Бадовскі в особистому Twitter-акаунті.

У своєму матеріалі Шрайер вказував на те, що демо з E3 2018, по суті, було фейком, на який витратили не один місяць. Місяці, що пішли на підготовку до виставки, могли бути витрачені на розробку проекту.

За словами Бадовскі, процеси створення гри влаштовані так, що вона починає походити на фінальний продукт лише за пару місяців до релізу. Немає нічого незвичайного в тому, що демо відрізняється від релізної версії. Саме тому на продемонстрованому відео була присутня позначка "work in progress". В кінцевому рахунку фінальна версія виглядає і грається куди краще, а видалення будь-яких елементів – природний процес при створенні гри.

Шрайер також заявляв, що більшість співробітників знали про неготовність гри до релізу в 2020 році. Бадовскі піддав слова журналіста сумніву. Він уточнив, що в команді було понад 500 осіб, а Шрайер спілкувався лише з 20. Частина з них вже не працювала в компанії і лише один дав інтерв'ю не анонімно.

Що стосується культурних бар'єрів, які за словами Шрайера могли гальмувати робочі процеси, то все офіційне спілкування всередині CD Projekt ведеться виключно англійською мовою. Однак, це нормально, коли німці говорять німецькою, а поляки польською - команди студії Мультикультурні, в компанії працюють представники 44 національностей.

Зараз CD Projekt Red займається виправленням проблем Cyberpunk 2077. У найближчі 10 днів вийде перше велике оновлення, а через кілька тижнів за ним піде більше, більш значне оновлення. Потім для гри будуть виходити безкоштовні DLC і оновлення. У другій половині року вийде некстген-патч для PS5 і Xbox Series.

Cyberpunk 2077-E3 2018 демо

Раніше стало відомо, що польська влада почала перевірку CD Projekt Red у зв'язку з численними скаргами на Cyberpunk 2077.

Регулятор займеться перевіркою качестваКиберпанка 2077 і дій, що вживаються компанією для вирішення проблем і задоволення скарг клієнтів, які не змогли належним чином випробувати продукт CD Projekt на своїх пристроях, незважаючи на попередні запевнення виробника про його якість.

CD Projekt Red може чекати штраф у розмірі до 10% від доходу компанії або припис, що зобов'язує надати покупцям гри на консолях попереднього покоління додаткові цифрові бонуси або частково відшкодувати кошти, витрачені на Cyberpunk 2077.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти