Microsoft випустила нову збірку Windows 10 з цікавими нововведеннями

10 січня 2021, 19:15оновлено 25 березня 2021, 17:42
Компанія показала нове оформлення панелі управління W10 – на ній з'явиться спеціальна кнопка для віджетів.
Microsoft випустила нову збірку Windows 10 з цікавими нововведеннями
Вийшла нова збірка Windows 10 / Microsoft

Компанія Microsoft випустила нову збірку операційної системи Windows 10 з номером 21286 для учасників програми Windows Insider, яка містить в собі ряд цікавих нововведень і поліпшень.

Зокрема, у користувачів з'явилася стрічка новин на панелі завдань – тепер вам не потрібно запускати браузер або додаток, щоб отримувати інформацію про погоду, новини, результати спортивних змагань і багато іншого. Її можна налаштувати під себе за допомогою опції "Більше подібних сюжетів" або, навпаки, "Менше подібних сюжетів".

Microsoft виділяє наступні ключові особливості нової збірки:

  • Будьте в курсі подій завдяки доступу до більш ніж 4500 джерел новин і карт погоди в реальному часі. При виборі статті відкривається зручний вид для читання;
  • Персоналізуйте стрічку, "розповідаючи" Microsoft історії, які вам подобаються або не подобаються. Microsoft обіцяє, що її алгоритм стане краще надавати цікаві історії, якщо ця функція буде використовуватися регулярно;
  • Все в руках користувачів – можна відключити функцію двома клацаннями миші.

Крім того, в збірці є параметр, який дозволить виконати будь-яку команду Linux при запуску WSL. Завантажити образ можна на офіційному сайті, але потрібно бути учасником програми Windows Insider.

відео дня
Microsoft випустила нову збірку Windows 10 з цікавими нововведеннями
Windows 10 збірка 21286 / Microsoft

Раніше стало відомо про плани компанії, пов'язані з повною відмовою від паролів у своїй продукції. Очікується, що всі клієнти Microsoft зможуть перестати їх використовувати вже у 2021-му.

Команда MISA (Асоціація інтелектуальної безпеки Microsoft) спільно з іншими партнерами запустять портал реєстрації, де всі користувачі зможуть управляти своїми обліковими даними без пароля. Компанія сподівається, що більшість користувачів перейде на технологію безпарольної аутентифікації у 2021 році: "Поки паролі існують, їх можна вкрасти. Так давайте відмовимося від них зовсім?", – каже Microsoft.

Подробиць про проєкт мало, відомо лише що він буде свого роду менеджером паролів. Крім того, зовсім скоро фахівці Microsoft зможуть показати свої напрацювання по створенню нових програмних інтерфейсів і призначених для користувача додатків (або порталів) для роботи з апаратними FIDO-ключами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти