Cyberpunk 2077 втрачає гравців – новий проєкт від CD Projekt Red швидко набридає геймерам

6 січня 2021, 20:11оновлено 26 березня 2021, 15:31
Користувачі Steam перестають грати в Cyberpunk 2077 швидше, ніж у The Witcher 3: Wild Hunt під час її запуску.
Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077 втрачає гравців на Steam / CD Projekt Red

На самому старті рольова гра Cyberpunk 2077, нове творіння польської студії CD Projekt Red, творців популярної серії про Відьмака, поставила новий рекорд в Steam за кількістю гравців – одночасно в неї грало понад мільйон осіб.

Для порівняння, минулий рекорд належав Fallout 4, в який грало 472 тисячі осіб. Також гравців було в 10 разів більше, ніж на старті The Witcher 3.

Але зараз все набагато плачевніше – менше ніж за місяць гра втратила 79% гравців, а піковий онлайн два дні тому був всього 225 тисяч осіб. У того ж Відьмака на старті онлайн був 92 тисячі, через місяць – 55 тисяч, а недавній онлайн склав більш як 100 тисяч гравців. Цифри, звичайно, не порівнянні, але фентезі-RPG втратила менше половини гравців за місяць, а ось кібер-RPG все продовжує втрачати аудиторію.

відео дня

Днями студія CD Projekt Red поділилася інформацією про перше доповнення для Кіберпанку 2077 не порівнянні воно вийде на початку 2021 року, скоріше за все, разом з великим лютневим патчем. Ніяких точних подробиць про DLC немає, зате відомо, що воно буде безкоштовним і "розповість новою історію Найт-Сіті". Можливо, це допоможе розробникам повернути інтерес до гри.

Cyberpunk 2077 втрачає гравців – новий проєкт від CD Projekt Red швидко набридає геймерам

Нагадаємо, що реліз Cyberpunk 2077 відбувся в ніч на 10 грудня. Хтось каже, що навіть після 180+ годин в грі, в Cyberpunk 2077 залишається ще повним квестів і контенту для дослідження, а комусь вистачило 22 годин для повного проходження.

Оцінка Cyberpunk 2077 на Metacritic як і раніше досить висока і тримається на позначці в 87 балів зі 100. А ось користувачі ставляться до гри куди прохолодніше. Поточний середній бал ПК-версії – скромні 7,1, Xbox One – 4,5, а на PS4 і зовсім 3,3. Гравців не влаштовує технічний стан на старті: невисока продуктивність, баги та вильоти. Це особливо помітно на консолях минулого покоління.

Хочеться сподіватися, що поляки зможуть відполірувати продукт в найкоротші терміни. Запуск поки що задався лише з фінансового боку, тому що це все схоже на кошмар для іміджу: низькі користувацькі оцінки на Metacritic, неабияка кількість скарг в Мережі та велика дистанція до фінального результату. Напевно в CD Projekt Red зараз аврал, оскільки Sony тимчасово зняла Cyberpunk 2077 з продажу в PS Store. Поки невідомо, коли гра повернеться в продаж. Можливо, Sony дозволить знову випустити її в PS Store тільки після внесення глобальних змін.

Cyberpunk 2077
Кадр з Cyberpunk 2077 / CD Projekt Red

На цю мить гру можна купити тільки на консолях Xbox і ПК. Для всіх охочих ознайомитися з грою доступні наступні пропозиції:

Раніше головні аналітики графічної складової нових ігор, Digital Foundry вибрали найбільш виняткові тайтли 2020, як з естетичної, так і з технічної точки зору. Саме вони рухали відеоігрову графіку вперед минулого року.

На першій сходинці, попри велику кількість багів, опинився Cyberpunk 2077. Фахівці відзначили неймовірну графічну деталізацію у відкритому світі та глобальний ретрейсинг. Найімовірніше, на найближчі пару-трійку років гра стане обов'язковим бенчмарком в YouTube-роликах, де тестують нові відеокарти й різні збірки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти