Спека повертається: в Україні вдарить +34 і налетить ураган

6 серпня 2021, 13:26
Погода в Україні на цих вихідних покаже свій характер.
Погода
Погода на вихідні в Україні / pixabay

Погода в Україні у суботу та неділю, 7-8 серпня, обіцяє бути мінливою. Вночі та вдень очікуються періодичні грозові зливи зі шквалами та ураганом, через негоду в регіонах знизиться температура повітря.

Як повідомляють синоптики, в денні години при проясненнях сонця, спека повернеться і місцями прогріє і до + 34.

З ночі 7 серпня дощі з грозами накриють Чернігівську, Сумську, Полтавську, Харківську, Дніпропетровську, Запорізьку, Донецьку та Луганську області.

На решті території опадів не обіцяють. Вітер південно-західного і північно-східного напрямків, 7-12 м / с.

Стовпчики термометрів вночі покажуть на заході +12... +14, в центрі, на півночі, в частині східних і південних регіонів +16... +19, на Херсонщині, Запоріжжі, Донеччині, Луганщині та в Криму +18... +22.

Вдень у західних, північних, центральних та деяких східних областях температура опуститься до +23... +25, на Полтавщині, Миколаєві та Одещині очікується +26... +29. В інших регіонах прогнозують спеку під час прояснень – на рівні +31... +34.

Спека повертається: в Україні вдарить +34 і налетить ураган

В неділю, 8 серпня, погода буде з мінливою хмарністю на всій території країни, в той же час дощів синоптики всюди не обіцяють. Опади ймовірні вночі та вдень на Харківщині, Донеччині, Луганщині, Запоріжжі та в Криму, у денні години та на Дніпропетровщині.

Вітер у західних регіонах Південно-східний, 5-10 м/с, у центрі, на півночі та півдні – Північно-Західного, на сході - північно-східного напрямків, 7-12 м / с.

Температура повітря вночі опуститься найбільше на заході - до +12... +15 градусів, на кілька градусів вище буде на Житомирщині та Вінниччині, в інших північних, центральних та кількох східних областях +15... +17. На Сході та півдні +17... +22.

читайте такожСтане нестерпно спекотно: кліматолог закликала готуватися до пекла в Україні

Вдень сонце, яке виглядатиме через хмари, прогріє на Закарпатті до +29... + 31, в інших західних, північних і центральних областях +26... +28, на півдні +27... +31. Найбільш жарко, при проясненнях, буде в регіонах, де неділю прогнозують зливи, – в Харківській, Донецькій і Луганській областях +30... +34.

Спека повертається: в Україні вдарить +34 і налетить ураган

Погода в Україні - про що раніше повідомляв Главред:

Раніше директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда заявив про те, що в разі продовження підвищення середньої температури Україні загрожують серйозні кліматичні зміни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти