На дорогах буде пекло: синоптики попередили про сильну хуртовину

24 січня 2021, 22:58оновлено 25 січня 2021, 00:12
Через погіршення погодних умов на дорогах буде ожеледиця та снігові замети.
На дорогах буде пекло: синоптики попередили про сильну хуртовину
Україну накриють сильні хуртовини / УНІАН

Погода в Україні 25 січня погіршиться, тому українці повинні бути готові до сильних поривів вітру і снігу.

Як повідомляють у Державній службі з надзвичайних ситуацій (ДСНС), завтра на Правобережжі України пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с, а в західних регіонах буде значний дощ з мокрим снігом.

Також сніг завтра, 25 січня, можливий у Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській та Волинській областях. У ДСНС зазначають, що через погіршення погодних умов можливі хуртовини, а на дорогах ожеледиця та снігові замети (I рівень небезпеки).

"У більшості західних областей очікується утворення снігового покриву висотою 5-10 см, в Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Волинській областях 10-20 см. Погодні умови можуть призвести до порушення енергопостачання окремих населених пунктів на Правобережжі України, в західних областях також і до порушення руху автомобільного транспорту на окремих ділянках доріг і вулиць", - йдеться в повідомленні рятувальників.

читайте такожВ Україну несуться бурі і шквали: синоптики збентежили прогнозом

За прогнозами Укргідрометеоцентру, 25 січня, в Донецькій, Луганській та Харківській областях буде сонячна погода: вдень повітря прогріється до +7, а вночі температура впаде до +3.

У всіх західних областях мокрий сніг з температурою до + 1, в центральних - очікуються дощі до +5 .. + 9 градусів.

Погода в Україні - про що раніше повідомляв Главред:

  • Народний синоптик Леонід Горбань попередив, що в Україні у вівторок і в середу, 26-27 січня, знову похолодає – вдень очікується до 15-16 градусів морозу. Вночі температура може впасти до позначки -22 градуси.
  • Синоптик Наталка Діденко зазначила, що 25 числа через циклон очікується несприятлива погода - більшість областей накриють дощі.
  • Кліматолог Надія Максименко розповіла, як зміна клімату вплинула на Україну. За її словами, в останні роки зими в Україні стали теплішими через атлантичні повітряні маси.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти