Крижаний дощ і пекельний шторм: Україну накриють шквали та хуртовини

23 лютого 2020, 11:08
Циклон стрімко вклиниться на територію України.
Сніг, вітер, штормове попередження
Циклон стрімко вклиниться на територію України / фото: khersonline.net

У ніч на понеділок, 24 лютого, на більшій частині території України очікується ускладнення погодних умов у зв'язку з впливом активного північно-західного циклону Юлія.

Як розповів синоптик Ігор Кибальчич, циклон почне стрімко заглиблюватися на територію України за рахунок посилення заходу і деформації висотної фронтальної зони, при цьому в його тиловій частині сформується велика зона зі штормовими вітрами.

"Найбільші ризики в даній ситуації будуть пов'язані з сильними поривами північного і північно-західного вітру. Так, у західних областях вночі та вранці 24 лютого очікується посилення вітру до 20-24 м/с, місцями пориви 25-30 м/с, в Карпатах до 40 м/с. Вдень зона штормових вітрів пошириться на центральні і південні регіони країни", - написав він у своєму Facebook.

відео дня
Крижаний дощ і пекельний шторм: Україну накриють шквали та хуртовини
Прогнозована траєкторія і швидкість циклону протягом 23 - 24 лютого

Синоптик підкреслив, що на холодному фронті циклону і в його тилу в західних і південних областях України будуть відмічатися зливові опади у вигляді снігу, дощу і крупи (крижаної і сніжної), місцями в супроводі гроз. Є висока ймовірність формування лінії шквалів.

Він прогнозує, що в районі Полісся переважно очікується значний мокрий сніг, у північних, центральних і східних областях спостерігатимуться значні опади у вигляді снігу, мокрого снігу і дощу. Місцями налипання мокрого снігу.

Крижаний дощ і пекельний шторм: Україну накриють шквали та хуртовини
Очікуване переміщення циклону Юлія на територію України

"Неофіційне штормове попередження на 24 лютого", - додав Кибальчич.

Крижаний дощ і пекельний шторм: Україну накриють шквали та хуртовини
Прогноз максимальної швидкості вітру на 24 лютого по моделі ARPEGE

Як підкреслюється в повідомленні Укргідрометцентру, 23-24 лютого в Україні ускладнення погодних умов: очікуються опади у вигляді дощу та мокрого снігу, вночі 24 лютого у західних, вдень у південно-східних областях місцями значні опади.

"У Карпатах сніг, вночі 24 лютого значний сніг, сильна хуртовина, на дорогах снігові замети, ожеледиця, 23 лютого пориви вітру 25-30 м/с, 24 лютого - 40 м/с. Ускладнення погодних умов 23 лютого будуть відповідати I (жовтому), 24 лютого - II (помаранчевого) рівнем небезпеки", - зазначили в Укргідрометцентрі.

Нагадаємо, раніше синоптик попередив про весняну аномалію з посухою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти