StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Що найкорисніше в груші: як улюблений фрукт підсилює здоров'я

29 червня 2023, 12:41оновлено 30 червня 2023, 10:02
385
Груша може захистити серце, а також стати хорошим помічником в боротьбі з діабетом.
Груша
Груша має багато переваг для здоров'я / ua.depositphotos.com

Груша - це соковитий, солодкий фрукт, який багатий поживними речовинами, включаючи вітаміни, мінерали та клітковину, і при цьому містить мало калорій.

1. Користь груші для кишечника

Груші є хорошим джерелом як розчинної, так і нерозчинної клітковини. Існує все більше доказів важливості клітковини та ролі, яку вона може відігравати у здоров'ї мікробіоти нашого кишечника (спільноти бактерій, що живуть у нашому кишечнику), а також у запобіганні ожирінню та цукровому діабету 2 типу.

2. Може знизити ризик розвитку діабету 2 типу

Дослідження, присвячене перевагам флавоноїдів, включаючи антоціани, що містяться в таких фруктах, як груші, свідчить про те, що регулярне споживання може знизити ризик розвитку діабету 2 типу.

відео дня

3. Чим корисна груша для жінок

Груші містять мало калорій і багато клітковини та води, що допомагає відчувати себе повноцінними. Дослідження, що вивчає вплив додавання фруктів, таких як яблука або груші, в раціон порівняно з вівсом, показало, що фрукти допомагають зменшити споживання енергії та масу тіла з часом.

4. Груша користь для серця

Груші багаті корисними флавоноїдами, які підтримують роботу серця, покращуючи кров'яний тиск і рівень холестерину. Зокрема, дослідження, присвячене споживанню фруктів, таких як груші, виявило зв'язок з поліпшенням рівня ліпідів у крові у жінок, припускаючи, що дієта, багата цими рослинними сполуками, може надавати благотворний вплив на здоров'я серцево-судинної системи. Подальші дослідження показують, що споживання фруктів та овочів, зокрема фруктів, таких як яблука та груші, пов'язане з нижчим індексом маси тіла (ІМТ), зниженням ризику інсульту та зниженням ризику смерті від серцево-судинних захворювань.

Коли не можна їсти грушу?

Деякі люди мають алергію на груші, особливо ті, у кого алергія на пилок берези. Ознаки алергії зазвичай розвиваються протягом декількох хвилин і можуть включати свербіж у роті або горлі, червоні плями на шкірі або кашель, і вам слід звернутися до лікаря загальної практики, якщо ви відчуваєте побічну реакцію.

Якщо розвиваються більш серйозні симптоми, такі як утруднене дихання, запаморочення або синюшні губи, це серйозна реакція, відома як анафілаксія, і вимагає негайної медичної допомоги.

Груші відносно багаті фруктозою та сорбітом, природними цукрами, які деяким людям важко засвоювати. У таких людей Груші можуть викликати симптоми роздратованого кишечника.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти