StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

"Була в мене парова машина": хто виконує головний хіт українського TikTok і що про неї відомо

1 березня 2023, 18:46оновлено 2 березня 2023, 10:30
Парова машина - автентична українська пісня, яку "воскресила" молода українська артистка.
Ярина Квасний
"Парова машина" у виконанні Ярини Квасній стала вірусною в мережі / instagram.com/kvas.nii, скріншот

Близько тижня тому на просторах Інтернету "завірусилося" відео, на якому божественним голосом молода дівчина виконала а-капела українську автентичну пісню "Парова машина". Відео в TikTok виклала сама виконавиця.

Її звуть Ярина Квасній. Цієї весни вона закінчила Києво-Могилянську академію за спеціальністю "Українська мова та література; компаративістика". Дівчина бере активну участь у розвитку культурного життя нашої країни, є членом творчого об'єднання "Леся Квартиринка". Навесні 2021 року вона видала збірку під назвою "А-людидобрі" до якої увійшли її роздуми, спостереження, замітки та фотографії.

Пісню "Парова машина" Квасній записала спонтанно, як свою версію виконання цієї ж композиції від українського гурту Dakh Daughters.

За тиждень "Парова машина" у виконанні Ярини Квасній зібрала понад 5 мільйонів лайків. Відомий бітмейкер TeeKai створив house-ремікс на пісню, яку також гаряче зустріла активно зростаюча армія шанувальників таланту Квасній.

@kvas.nii дякую, Боже, за дахдотерс! "Парова машина" - автентична українська пісня. На відео ситуативно пригадалося однойменнне музпереосмислення у виконаннні групи DakhDaughters # пісня#музика# лесяквартиринка# кіностудіядовженка# шулявка#акустика# співаємо# олексій# вспишка# відео# спів# українське# україна# співи# дахдотерс# дах# паровамашина#singing#sing#song#songs#ukrainian#ukrainiangirl#ukrainiansong♬ оригінальний звук-Kvas.nii

Втім, "зазоритися" виконавиця "Парової машини" ще не встигла - Ярина мило відповідає всім в коментарях в соціальних мережах, і, схоже, дуже радіє, що автентична українська музика стала користуватися таким попитом.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти