StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Зелені помідори дозріють швидше: досвідчений садівник розкрив секрет

3 вересня 2024, 17:22
5791
Простий трюк з бананом допоможе зеленим плодам помідорів швидко дозріти.
Зелені помідори дозріють швидше: досвідчений садівник розкрив секрет
Як прискорити дозрівання помідорів / Колаж: Главред, фото: pixabay.com

Помідори зазвичай дозрівають у липні та серпні, але дозрівання також залежить від сорту та часу посіву. Важливу роль відіграє й погода, яка цього літа була досить спекотною.

Якщо ви цікавитеся порадами щодо садівництва та вирощування помідорів, прочитайте матеріал Главреду: 3 найголовніші поради, як правильно поливати помідори: досвідчена господиня розповіла секрети.

Відомий садівник Монті Дон зазначив, що для оптимального дозрівання помідорів потрібна температура в межах 26-30 градусів Цельсія. Це літо виявилося занадто гарячим, через що багато плодів, особливо тих, що вирощуються в теплицях, залишилися зеленими. З настанням осені ситуація не покращується, деякі помідори можуть так і не дозріти, пише Express.co.uk.

відео дня

Але є рішення – Монті радить зібрати помідори, навіть якщо вони ще зелені, і помістити їх у ящик разом із бананом. Банани виділяють етилен – газ, який сприяє дозріванню плодів, тому цей спосіб допоможе томатам почервоніти швидше.

Аналогічно можна використати й яблука, які також виділяють етилен, але банани – більш доступний і популярний варіант.

За рекомендаціями Королівського садівничого товариства (RHS), наприкінці сезону можна зрізати рослини з недозрілими плодами, їх слід покласти на солому та накрити або помістити плоди у тепле темне місце для дозрівання.

Крім того, стиглі помідори краще зберігати у холодильнику не більше тижня, щоб вони не зіпсувалися. Перед вживанням варто довести їх до кімнатної температури, щоб насолодитися повнотою смаку.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти