StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Не встигатимете збирати врожай: що зробити, щоб помідори швидше червоніли на кущі

14 червня 2024, 13:30
9084
Як зробити, щоб дозріли помідори швидко та принесли великий урожай - Главред зібрав корисні поради від фахівців.
Не встигатимете збирати врожай: що зробити, щоб помідори швидше червоніли на кущі
Як зробити, щоб дозріли помідори / колаж: Главред, фото: unsplash, ua.depositphotos.com

Чим підгодувати томати для прискорення дозрівання та збільшення урожаю - Главред розібрався у цій темі та зібрав корисні поради. Відомо, що для відмінного росту томатам потрібне азотне підживлення, а щоб плоди дозрівали швидше варто дати калійне підживлення. Однак, варто пам'ятати, що азотні добрива категорично заборонені для помідорів із початком цвітіння.

Вас також зацікавить корисний матеріал: Помідори будуть великі та м'ясисті: чоловік розкрив рецепт добрива на вагу золота.

Жінка у своєму Youtube-каналі розповіла, щоб прискорити почервоніння томатів, необхідно обережно та в помірній кількості підгодувати їх калієм і поживними мікроелементами.

Що треба зробити, щоб зелені помідори швидше почервоніли

Фахівці в аграрній сфері розповіли, що існують методи, як можна прискорити почервоніння томатів. Вони вважають, що для початку необхідно обірвати все нижнє листя та припинити вносити добрива під помідори.

  • Експерти також порадили, щоб помідори швидше дозрівали, варто припинити їх поливати, як тільки з'являться зелені плоди. Вони також наголосили, що під час зав’язування перших зелених помідорів на гілках, варто поливати їх один раз на тиждень. Однак, як тільки вони починають червоніти, полив варто скасувати.
  • Один із дієвих методів, як прискорити дозрівання помідорів, за допомогою йоду. Варто взяти 10 літрів води та додати туди 40 крапель йоду і обприскувати листя помідорів та зелені плоди.
  • Також господині поділились народним методом. Варто обірвати великі зелені, бурі та червоні помідори і викласти їх один з одним. Вважається, що червоні помідори при лежанні утворюють речовину, яка допоможе почервоніти сусіднім помідорам.

Як прискорити дозрівання томатів у відкритому ґрунті

Часто під кінець сезону на городі залишається багато зелених плодів на кущах помідорів. Щоб прискорити їх дозрівання, варто за 30 днів до закінчення збору врожаю повністю припинити полив, адже це посприяє дозріванню плодів.

Також варто у серпні одночасно обрізати верхівку пагонів та припинити подачу води, адже коли вологи стане менше це стимулюватиме почервоніння і дозрівання томатів.

Господині також порадили, що для дозрівання томатів ґрунт варто замульчувати, адже це не дозволить утворитсь ґрунтовій кірці і не пересушить верхній шар землі. В якості мульчі найкраще підійде сіно.

Що таке мульчування?

Мульчування - поверхневе покриття ґрунту мульчею для його захисту та поліпшення властивостей. Роль мульчі можуть виконувати найрізноманітніші, як природні органічні, так і штучні неорганічні, подрібнені до певних розмірів, матеріали. Мульчування - один із найефективніших способів підтримки здоров'я рослин, пише Вікіпедія.

Дивіться відео про те, як прискорити ріст помідорів:

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти