"Різке загострення в Білорусі": у Зеленського розповіли про "таємну" нараду

17 серпня 2020, 15:12
Події в білоруській державі можуть серйозно вплинути на Україну, вважає президент.
Зеленський провів закриту нараду щодо Білорусі – Зеленський Білорусь новини
Володимир Зеленський провів "таємну" нараду щодо Білорусі / УНІАН

У зв'язку з різким загостренням ситуації в Білорусі президент Володимир Зеленський провів закриту нараду з керівниками українських силових структур, розвідувальних органів та главами низки обласних держадміністрацій.

Події в Білорусі можуть істотно вплинути на Україну, сказав Зеленський на нараді, йдеться на сайті президента.

У повідомленні наголошується, що під час заходу було детально проаналізовано внутрішньополітичну ситуацію в білоруській державі та вивчено численні зовнішні фактори, які можуть вплинути на розвиток подій.

"...була проведена оцінка всіх можливих сценаріїв подальшого розвитку сьогоднішнього внутрішньополітичного загострення в сусідній країні, включно з різними типами ескалації з огляду на так звані гібридні типи світових конфліктів", – йдеться на сайті.

У Зеленського додали, що на нараді провели аналіз ризиків для нашої країни, які можуть виникнути у зв'язку з тим чи іншим розвитком ситуації. Після зустрічі було дано розпорядження.

читайте також"Довіри і близько немає": у Зеленського відповіли на звинувачення ЛукашенкаНагадаємо, в Білорусі після президентських виборів, які пройшли 9 серпня, почалися масові протести. Протести в Білорусі 2020 почалися після того, як стало відомо, що на виборах з величезним відривом лідирує чинний президент Олександр Лукашенко.

Владу Білорусі звинуватили в масштабних фальсифікаціях. Силовики жорстоко розправлялися з учасниками протесту. Євросоюз не визнав вибори, а США назвали їх несправедливими.

Лукашенко сказав, що нових виборів в Білорусі не буде, поки його не вб'ють. Також він висунув гучне звинувачення проти України. За його словами, Литва, Латвія, Польща та Україна наказують білоруській державі провести нові вибори, а через нові виборчі перегони "нації загрожує загибель".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти