Загроза нападу Росії на Україну: Зеленський у Мюнхені зустрівся з Джонсоном

19 лютого 2022, 14:50оновлено 19 лютого 2022, 15:39
Лідери зустрілися на полях Мюнхенської безпекової конференції.
Загроза нападу Росії на Україну: Зеленський у Мюнхені зустрівся з Джонсоном
Володимир Зеленський зустрівся з Борисом Джонсоном/ Reuters

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з прем’єрміністром Великої Британії Борисом Джонсоном в Німеччині. Зустріч відбулася на полях Мюнхенської безпекової конференції у суботу, 19 лютого.

Лідери обговорили, зокрема, безпеку на тлі російської агресії і домовилися про подальші спільні дії. Про це повідомив у Twitter після зустрічі Володимир Зеленський.

"Зустрівся Борисом Джонсоном у Мюнхені. Говорили про безпеку на тлі агресивних дій Росії. Домовилися про спільні подальші дії. Ми залишаємося єдиними в прагненні до деескалації за допомогою дипломатії. Вдячний Великій Британії за підтримку України і співпрацю заради безпеки та миру", – написав Зеленський.

відео дня
Загроза нападу Росії на Україну: Зеленський у Мюнхені зустрівся з Джонсоном

У канцелярії британського прем'єра зазначили, що Джонсон під час зустрічі "підтвердив давню відданість Великої Британії Україні та її народу перед лицем тривалої російської агресії".

Сам Джонсон у Twitter написав, що Україна лише просить жити в мирі і самостійно приймати рішення, на що має цілковите право.

"Україна нічого не просить, крім як дозволити їй жити в мирі та приймати власні рішення, оскільки кожна суверенна країна має на це право. Їхня безпека – це наша безпека, і ми прагнемо гарантувати, що вона не буде порушена", – зазначив британський прем'єр.

Загроза нападу Росії на Україну: Зеленський у Мюнхені зустрівся з Джонсоном

Зеленський на конференції з безпеки у Мюнхені

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський бере участь у Мюнхенській безпековій конференції, де обговорюватимуть також ситуацію навколо України. Також він проведе низку зустрічей на цьому майданчику.

Виступ Зеленського на конференції запланований на 16:30 за київським часом і триватиме до 17:00. Темою його виступу буде безпека України та Європи. Після виступу заплановано провести відкриту дискусію слухачів із президентом.

58-ма Мюнхенська безпекова конференція стартувала у п’ятницю, 18 лютого і триватиме два дні.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти