Скасування паперових трудових книжок: як нараховуватимуть пенсії "по-новому"

5 лютого 2021, 23:43
Роль трудової - це інформація про трудові відносини. Сьогодні ця інформація надходить до ПФУ від роботодавців. Ця інформація накопичується та є в наявності.
Трудова книжка
У ПФУ розповіли як нараховуватимуть пенсії / УНІАН

Після того як сьогодні Рада схвалила законопроєкт про введення електронних трудових книжок, у Пенсійному фонді (ПЦУ) пояснили, як тепер нараховуватимуться виплати.

Згідно з інформацією, в ПФУ є центри обробки даних, де проходить повне дублювання інформації. Відомості для нарахування пенсії при переході з паперового носія на електронний не загубляться, заявив заступник голови правління Пенсійного фонду України Олександр Малецький в ефірі каналу Україна 24.

"Роль трудової - це інформація про трудові відносини. На сьогодні ця інформація надходить до ПФУ від роботодавців. Вона накопичується, вона є, включаючи посаду, професійні ознаки роботи, накази про приймання і звільнення з роботи. Ця інформація вже є", - розповів Малецький.

Він запевнив, що інформація не зникне, оскільки в ПФУ для цього створюють необхідні умови.

читайте такожІндексація пенсій: кому з українців покладені доплати

"У нас є основний і резервний центри обробки даних, у нас проходить повне дублювання інформації. Тому загубитися нічого не може", - підкреслив заступник голови правління ПФУ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

  • У червні 2020 року Уряд вніс на розгляд Верховної Ради проєкт закону, який передбачає заміну паперових трудових книжок на електронні.
  • Законодавча ініціатива повинна позбавити українців від зайвої бюрократії і спростити процедуру отримання пенсійних виплат.
  • За основу Верховна Рада схвалила проєкт закону на початку вересня 2020 року.
  • У п'ятницю, 5 лютого, парламент підтримав законопроєкт № 3623 у другому читанні - 265 голосами.
  • Прийнятий у п'ятницю, 5 лютого, у другому читанні законопроєкт № 3623 спрощує доступ українців до інформації про трудовий стаж. Як говориться в пояснювальній записці до закону, значним чином спрощується нарахування виплат (чи то пак пенсії будуть нараховуватися в автоматичному порядку)

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти