Окупанти РФ сповільнили наступ в Україні - Арестович

2 березня 2022, 13:16оновлено 2 березня 2022, 14:20
Як заявив Арестович, вороже військо наразі знесилене - в бій відправляють навіть курсантів військових училищ.
Окупанти РФ сповільнили наступ в Україні - Арестович
Олексій Арестович повідомив про сповільнення наступу армії РФ в Україні/ Скріншот

Вороже військо не просувається в Україні завдяки системній роботі ЗСУ. Про це на брифінгу заявив радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович.

"Були нанесені завдали авіаційних та артилерійських ударів, які збили темпи російської операції. Зараз вони відновлюють втрати і нікуди не рухаються ",– розповів Арестович.

Як зазначив Арестович, на Чернігівському та Сумському напрямках також зупинили просування ворога.

відео дня

"Там вони практично не рухаються - їх добивають наші партизани і військові, розпочавши справжнє полювання за тиловими колонами супротивника", - сказав

Також, за словами Арестовича, нанесення окупантами ударів по Харкову відбувається виключно реактивними системами залпового вогню та авіацією невипадково.

"Поставлене завдання психологічно зламати Харків і вчинити терор, але ЗСУ, тероборона та інші захисники міста вправно атакують противника, відбиваючи удари. Харків - це сьогодні Сталінград 21 століття і противник зазнає там нечуваних втрат" - заявив Арестович.

Також Арестович повідомив, що українське військо контролює позиції у зоні ООС і змогла просунутися на околиці Горлівки.

"Зараз одна з бригад там закріплюється і може розвивати наступ, що не може не радувати, тому що вперше за 7 днів війни наші підрозділи перейшли в наступ на окремому напрямку. І цей наступ не останній - скоро настане час, коли ми звільнимо нашу землю, а не лише її захищати", - зауважив Арестович.

читайте також80% українців готові захищати цілісність України зі зброєю в руках - опитуванняНа Маріупольському напрямі, за словами Арестовича, обстановка відносно спокійна, але можливі спроби противника атакувати передмістя.

"Настав певний переломний момент на полі бою - противник масово кидає свою зброю і техніку, здається у полон або пересувається у бік білоруського кордону. Єдиний, хто чинить опір - організовані маси противника, які керуються вищим керівництвом, у присутності російських генералів і які ще не потрапляли під нищівний вогонь артилерії та наземних військ. Але таких стає усе менше і, можливо, що дуже скоро російські вояки відмовляться виконувати завдання", - додав Арестович.

За його інформацією, у бій російська сторона кидає навіть курсантів військових училищ, що означає, що "могутня російська армія" вже не може впоратися з українським народом та ЗСУ.

"З точки зору військового управління - це катастрофа, тому що курсантів училищ зазвичай не чіпають до останнього", - підкреслив Арестович.

У той же час, як заявив Арестович, в України немає достатніх даних для підтверждення участі білоруської армії у бойових зіткненнях в Україні.

"Є сигнали, які перевіряються, але рівень цих сигналів недостатній для того, щоб казати про те, що білоруси вже беруть участь у боях проти ЗСУ", - зауважив він.

Як зазначав Главред, Україна не піде на територіальний розділ держави. У Києва є три умови - припинення війни, зупинка вогню і виведення російських військ. За жодних варіантів не розглядається можливість перебування на території української держави військових підрозділів агресора.

Війна в Україні - головні новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти