Кравчук висунув жорстку вимогу бойовикам ОРДЛО

17 вересня 2020, 22:05
Лідер ТКГ закликав сепаратистів забезпечити доступ Червоного Хреста до полонених українців.
Кравчук
Кравчук висунув вимогу бойовикам ОРДЛО / УНІАН

Глава ТКГ в Мінську Леонід Кравчук зажадав від бойовиків Донбасу негайно забезпечити Міжнародному комітету Червоного Хреста (МКЧХ) доступ до незаконно утримуваних громадян України.

Про це повідомила прес-служба офісу президента України.

Кравчук підкреслив, що доступ має бути наданий також до секретної Донецької в'язниці Ізоляція. Вона сумно відома через тортури українців і нелюдські умови утримання ув'язнених.

відео дня

читайте такожУ ТКГ розповіли, як Кравчук "забалакав" Росію і врятував переговори по Донбасу

"Неприпустимо та обурливо, що з численних звернень з'ясувати долю і відвідати 175 знаходяться в ОРДЛО громадян України вдалося отримати відповідь тільки щодо однієї особи", - сказав Кравчук.

Він також підкреслив, що Україна надає повний і безперешкодний доступ представникам МКЧХ до осіб, які "обґрунтовано звинувачуються у скоєнні злочинів і утримуються на території України". Про це свідчать листи та звіти про роботу міжнародних гуманітарних організацій в Україні.

"Не менше обурення викликають часто нелюдські умови утримання громадян України, відсутність медичної допомоги, жорстоке поводження, часто тортури. Ми вимагаємо припинити знущання над нашими громадянами та забезпечити доступ до них представників МКЧХ", – підкреслив Кравчук.

Переговори з бойовиками ОРДЛО:

  • Додамо, Москва блокує переговорний процес, з тієї причини, що Кремль наполягає на проведенні виборів і на окупованих районах Донбасу до виведення військ і ліквідації З документа пункту про російську агресію в Україні.
  • Раніше у Зеленського заявили, що у Києва є докладний покроковий план мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, який узгоджений в Парижі. Про пункти плану в ОП мають намір розповісти українцям.
  • Тим часом військовий експерт Владислав Селезньов розповів, чому Україна не йде на силовий сценарій деокупації Донбасу.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти