Президентство Байдена буде коротким і провальним

29 березня 2021, 10:10
США вступили в період гучних заяв і відсутності реальних успіхів на міжнародній арені.
Джо Байден
Джо Байден погрожує всім санкціями/ Фото Reuters

Найяскравішим свідченням того, що США стрімко втрачають свою колишню гегемонію, є їх спорадична, гарячкова і неефективна санкційна політика.

А з приходом Джо Байдена санкції взагалі стали носити характер істерії. Дійшло до того, що минулого тижня Америка поставила своєрідний рекорд світу щодо санкцій. Протягом 72 годин США пригрозили санкціями Китаю, Німеччини, Індії та Росії. При цьому Індія і Німеччина є (поки ще!) союзниками Америки.

Німеччині дісталося на будівництво Північного потоку-2, Китаю - за порушення прав уйгурів, Індії - за закупівлі російських систем ППО, а Росії - за сукупністю всіх її гріхів.

відео дня

Вражаюче, але всі зазначені санкції не досягають жодної політичної мети. Німеччина і Росія обов'язково добудують СП-2, і Німеччина дала абсолютно ясно це зрозуміти. Індія не відмовиться від російських система ППО, Китай і Росія у відповідь на санкції переходять до стратегічного партнерства на міжнародній арені проти США. Іншими словами, провал по всіх фронтах.

читайте такожЧому США не битимуться за УкраїнуТак чому ж Америка із завзятістю, гідною кращого застосування, продовжує загрожувати санкціями провідним державам світу?

Відповідь проста: США неадекватно сприймають зміни на міжнародній арені, не можуть змиритися з втратою свого лідерства і не можуть знайти своє нове місце в мінливому світі.

Складається враження, що коротке президентство Байдена (1-1,5 роки максимум) буде періодом гучних заяв і відсутності реальних успіхів на міжнародній арені. Точніше, будуть провали, які прискорять достроковий відхід старого Байдена і приведуть Америку до глибокої політичної і психологічної кризи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти