Переборщила: про що говорить безпрецедентна заява посла США

19 жовтня 2020, 10:06
Всі потуги американців побороти корупцію в Україні приречені на провал.
Христина Квін, Максим Степанов
Христина Квін викликала Степанова на розмову щодо російської вакцини / Фейсбук посольства США в Києві

Тимчасовий повірений у справах США Крістіна Квін явно переборщила. Нагадаємо, на сторінці посольства США у Фесбуці після зустрічі Квін з міністром охорони здоров'я Степановим з'явилося безпрецедентне повідомлення: "Україна не буде закуповувати російську вакцину, що не пройшла клінічних випробувань".

Очевидно, що в Квін спрацювало звичайне бажання вислужитися перед начальством і домогтися призначення повноцінним послом, а не тимчасово повіреною.

Якщо почитати коментарі, то легко можна побачити, що публічна прочуханка міністра Степанова і американська заборона на російську вакцину викликали протест у людей, які справедливо вважають, що американці переборщують і надто вже нахабно і зневажливо ставляться до жителів своєї підмандатної території.

відео дня

читайте такожСША вже безнадійні, їх розпад неминучийТакою своєю зневажливою поведінкою США дискредитують західний вектор України і самі своїми руками допомагають, як не дивно, реваншу проросійських сил в Україні, якого вони так побоюються, і підуть на що завгодно, щоб його не допустити.

Правильною поведінкою була б не публічна заборона на російську вакцину, а заява про наявність конфлікту інтересів у міністра охорони здоров'я Степанова і припинення американської допомоги до того моменту, поки він не буде звільнений.

Для тих, хто не в курсі - дружина міністра Степанова наступного дня після його призначення зареєструвала компанію з імпорту лікарських препаратів.

Так чому ж посольство США не зажадало звільнення міністра охорони здоров'я?

Тому що, як написано на сайті посольства, його завданням є "просування інтересів США в Україні". Американських, хто не зрозумів з першого разу. А ось українські інтереси ми повинні просувати самі. І якщо Зеленський призначає Степанова міністром, то це наша проблема, а не американська. Американців, якраз, Степанов цілком влаштовує: виконавчий, тямущий, дисциплінований.

США досить прагматичні і цинічні і абсолютно не заперечують проти корупції тих українських чиновників, політиків і міністрів, які вірою і правдою просувають інтереси Америки. Швидше навіть навпаки. І з цієї причини всі їхні потуги побороти корупцію в Україні виявляться безуспішними, тому що вони самі кришують "своїх сукиних синів".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти