Між США і Росією офіційно почалася нова холодна війна

1 травня 2021, 08:49
Сторони не просто не поважають один одного, а скоріше зневажають. А, значить, вони неодмінно поміняються силами на території третьої країни.
США, Росія
США і Росія побили горщики / dw.com

Швидкість, з якою США і Росія йдуть до повного розриву відносин, просто вражає. Ну, справді!

З моменту, коли Джо Байден назвав Володимира Путіна вбивцею і до сьогоднішнього фактичного розриву дипломатичних відносин пройшло трохи більше місяця.

У відповідь на безпрецедентну образу Байденом Путіна Москва відкликала свого посла, видавила американського посла, а тиждень тому заборонила американському посольству наймати на роботу російських громадян.

відео дня

І ось прийшла відповідь від Америки.

  • США скорочують своє посольство і консульства на 75%
  • Держдеп рекомендує громадянам США покинути Росію до 15 червня
  • З 12 травня посольство США припиняє видачу віз росіянам.

Фактично це означає припинення дипломатичних відносин, залізна завіса опустилася: послів немає, візи не видаються. Навіть за часів Холодної війни-1 відносини між СРСР і США не опускалися так низько.

читайте такожНіж у спину: як РФ відповість Україні за участь США у Кримській платформіЗараз вже можна сміливо констатувати, що Холодна війна-2 офіційно почалася. Її відмінність від першої полягає в тому, що сторони не просто не поважають один одного, а скоріше зневажають. А значить вони неодмінно поміняються силами на території третьої країни.

Де саме? Держсекретар Блінкен наступного тижня приїжджає в Україну. До чого б це? Невже, щоб посварити Зеленського і Єрмака, за те що вони прибрали проамериканського Коболєва?

І так, щира порада російським опозиціонерам: у вас відтепер є тільки два шляхи: або швидко змотуватися з Росії, або готуватися скласти компанію Навальному. Часи такі!

Ну, а нашому ОПЗЖ, теж, швидше за все, доведеться катапультуватися з України. Втім, Рабіновичу можна залишитися і продовжувати співати "Вставай, страна огромная.."поки цього клоуна не відвезуть люди в білих халатах.

Якщо хтось думає, що Холодна війна-2 принесе Україні щось позитивне, то він наївний бовдур.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти