Майданів в Україні більше не буде

19 грудня 2020, 06:54
Протести ФОПів не переростуть в майдан з однієї простої причини.
Протести ФОПів у Києві 15 грудня
Протести ФОПів у Києві 15 грудня / Reuters

Після "успіху" Євромайдану, коли прогнали Януковича, у значної частини українського суспільства склалося враження, що відтепер вулиця, натовп, благородний народний гнів завжди можуть змінити своїх керівників, коли забажають. Досить вийти на Хрещатик, пожити в наметах 3-4 тижні, покричати на сцені "Банду геть", захопити пару громадських будівель і справу зроблено.

Це було чітко видно під час історичного прориву через кордон Міхо і його божевільних спроб одним махом завалити Порошенка, знайшовши фінансування і зібравши навколо себе авантюристів і плебс.

Приблизно за такою ж схемою намагалися діяти і ФОПи. Але не вийшло: аваківські бійці діяли швидко і рішуче, припиняючи будь-які спроби створити наметове містечко, навколо якого могли б накопичуватися всі незадоволені становищем в країні.

відео дня

Однак Україна вичерпала свої ліміти на майдани, як тільки підписала угоду з Євросоюзом. Справа була зроблена! Відтепер майданів більше не буде, Захід їх не дозволить. Правильно це чи ні, - це інше питання, - але просто не дозволить.

читайте такожБунт ФОПів-вирок для Зеленського і його командиУкраїна виконала свою роботу, відмайданила скільки було необхідно і увійшла в "дружну сім'ю європейських народів" , де.... ніякі майдани не допускаються. Всяка махновщина, гуляй поле, вольниця і Запорізька січ відтепер будуть жорстко спинятися Заходом. І вже присікаються - згадаємо як Захід холодно прокоментував Міхо-майдан, після чого Аваков розігнав наметове містечко, а Порошенко викинув Саакашвілі з України. Захід промовчав, давши зрозуміти, що схвалює такі дії.

Відтепер протестувати в Україні можна, майданити - ні.

Україну намагаються поступово привести до тями, пояснюючи, що розставляти намети, готувати шашлики і палити шини - це неправильно, що балаклави надягати не можна, перекривати вулиці - теж, що, якщо влада не подобається і жити важко, то треба терпіти і міняти владу на виборах або подавати в суд на конкретних чиновників.

Хто зрозуміє одразу - добре, хто не зрозуміє - з тим проведуть виховну роботу.

Ах, суди корумповані ? Ну, так створюйте чесні суди. Самі! Тільки не на майданах! Виходьте і протестуйте, тисніть на владу. Не хочете виходити - ваше право, але не скаржтеся тоді на бідність.

Вибирати ні з кого? Ну, так об'єднуйтеся, створюйте свої політичні партії, агітуйте і перемагайте на виборах, а не шукайте героїв-рятівників з числа своїх феодалів, клоунів і блазнів.

читайте такожУ всіх країнах ФОПів намагаються носити на руках. У нас-намагаються тільки стригтиВимагайте місцевого самоврядування та займайтеся справами своєї громади, контролюючи кожну копійку.

Не хочете об'єднаються і самим покращувати своє життя - можна виїхати на заробітки в Польщу або Росію, але залишите без пенсії нинішніх пенсіонерів і самі в старості будете без пенсій.

Ось, власне, і вся суть західної демократії, так би мовити, на пальцях, за яку і проводили майдани.

Без дипломатичної і моральної підтримки Заходу звалити владу за допомогою майданів неможливо. І це, до речі, робить будь-якого нашого президента і будь-який уряд лояльним Заходу, як захиснику від спроб олігархів завалити владу за допомогою незадоволеного плебсу.

Тому майданів більше не буде. Точніше, якщо все-таки він відбудеться, то він буде останнім. І це означатиме, що Захід махнув рукою, вже більше не вірить, що Україна життєздатна, може вийти зі стану failed state і її треба відключати від апарату штучного дихання. Після останнього майдану буде міжнародна конференція, яка визначатиме долю України

Але поки так питання не стоїть. Ще є запас міцності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти