Цукерково-букетний період у Зеленського з народом закінчився

26 грудня 2020, 09:06
"Слуги" разом зі своїм Кабміном намагаються зачепитися за стрімкий поїзд, що відправляється.
Зеленський
Рейтинг Зеленського падає / УНІАН

Останні дані "Рейтингу" підтверджують тенденцію, що цукерково-букетний період з народом у "Слуг народу" закінчився. Очікування, що "ось-ось все зміниться треба почекати", який розтягнувся на рік, закінчився і починається розчарування і пошук тих, хто вирішить наростаючі проблеми в країні.

Отже, як і очікувалося, рейтинг довіри Зеленського починає падати і, природно, рости антирейтинг. У порівнянні з вереснем, він знизився практично на 4%. Цього і слід було очікувати, враховуючи всі події, які відбувалися за осінні місяці і початок грудня.

Загострилася ситуація з ФОПами, а Зе-команда на це ніяк не реагує, навпаки, ще більше посилює своїми заявами (заява Арахамії, типу — ну що ще цим ФОПам потрібно, ми і так пішли на компроміс). Падінням економіки, повною вакханалією і небажанням вирішувати питання з вакцинуванням (див. інтерв'ю Зеленського американському виданню про те, що Україну Захід не ставить в пріоритет по вакцинуванню, а питання у нас не вирішуються), абсолютно неадекватним бюджетом та іншим викручуванням рук медицині, освіті та іншим соціальним сферам в бюджеті наступного року. Але зате збільшенням фінансування силового апарату, державного апарату, а й доріг. Куди без них.

відео дня

читайте такожШляхом попередників: чому Зеленський стрімко втрачає рейтингІ політичні розклади почали змінюватися. Президентський рейтинг змістив свої пріоритети. Набирає обертів Бойко з Медведчуком (у сумі вони мають майже 18%).

Тимошенко зі "Батьківщиною" наростила рейтинг до 10%. Тут виносимо в дужки талант криза-менеджера самої Тимошенко, яка керувала урядом саме в кризові періоди економіки України. Багато хто це пам'ятає. Особливо її електорат. До того ж, у неї стабільний електорат, до якого примикають ті, хто розчарувався в Зеленському і Ляшку.

Трохи виріс і Порошенко -14%. Знову на політичному Олімпі "рояль в кущах" - з'явився Гройсман. У нього рейтинг в порівнянні з вереснем виріс майже в два рази — з 3,6% до 6,4%. У порівнянні з Зе-прем'єрами, він виглядає здатним управляти економічними процесами.

Активно підсиджувати шефа став спікер Разумков, який на відміну від Зеленського нарощує рейтинг з 2,7 до 4,1%.

Важливу роль в обвалі рейтингу Зеленського і його команди зіграв і Кабмін Шмигаля, який наполегливо продовжує танцювати на граблях свого попередника Льоші-самокатчика.

читайте такожЧому падіння рейтингу нічим не загрожує Зеленському і його партіїПлюс - показовим був результат місцевих виборів. Тимошенко показала другий результат після "Слуг", а Гройсман взяв Вінницю і область. Бойко з ОПЗЖ показав хороші результати на умовному південному сході і відправив у нокаут кандидата від Зе-команди на мерських виборах у рідному місті президента.

Загалом "Слуги" разом зі своїм Кабміном намагаються зачепитися за стрімкий поїзд, що відправляється (рейтинг). І, як казав один з українських коміків, "Поїзд їде — воно лізе". Ну, якось так.

Судячи з усього, дострокові парламентські вибори - дуже навіть реальна дійсність, результати яких прораховуються вже зараз.

Страшно, але весело. Такий хоровод у нас виходить під новорічною ялинкою…

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти