Бюджет "спилососили", українців чекає небувала інфляція

13 вересня 2020, 06:54
Роздуття найграндіознішої бульбашки на українському борговому ринку за всі роки незалежності може мати тільки один підсумок.
Гривня
Гривня зовсім скоро почне знецінюватися / експерт

Зрозуміло, що довго не зможе наростати лавина тухлого боргу.

По-перше, занадто дорого в коронакризіс нам обходяться позики на ринку держоблігацій. Судіть самі. Мінфін у січні-серпні поточного 2020 р. залучив 127,2 млрд. грн., 2,5 млрд. дол. США і 630 млн. євро за рахунок розміщення ОВДП (середньозважена прибутковість цих цінних паперів у гривні склала 10,0% річних, у доларах – 3,3% річних, у Євро – 2,2% річних). А в Євросоюзі і США ключові ставки їх центробанків на рівні 0% річних! Ох, як допомагають вони бідній Україні.

По-друге, вже настав момент, коли і міністр фінансів Сергій Марченко з жахом повідомив про майбутній викуп ВВП-варантів, випущених екс-міністром Наталією Яресько в ході реструктуризації зовнішнього боргу України в 2015 р., а саме:

відео дня

"Потенційні виплати за державними деривативами до 2040 року при помірному зростанні ВВП можуть скласти понад 22 млрд.дол. США!! У зв'язку з цим було прийнято урядове рішення ... під грифом "таємно", яким були визначені умови здійснення угоди".

читайте такожЄС не просто принижує Україну, він ще й вимагає це приниженняДе тепер ці яценюки і яреськи, які приховували від нас правду?! Тим більше, що платити за зобов'язаннями доведеться нам, платникам податків. І не можна забувати, що тоді Мінфін Яресько за підтримки Нацбанку Гонтаревої, тобто завдяки двозначній обліковій ставці НБУ, активно пилососив спекулятивний капітал як всередині країни, так і на світових ринках (це в умовах хронічного дефіциту торгового балансу і дефіциту держбюджету України). Думаю, вже нікого не вражає "патріотична" риторика Яценюка і Яресько. Швидко вони "спилососили" наші бюджетні гроші, покинули Київ і помахали нам ручками.

Чи не час перемикати тумблер в головах? І усвідомити, що скоро впаде фінансова піраміда на нашому борговому ринку, а потім бахне потужна хвиля інфляції. Це і буде завершенням глобального обдурювання в Україні, коли кілька топ-чиновників стрімко стали доларовими мультимільйонерами, а 90% населення залишилися абсолютно без заощаджень.

Так, українців, віруючих у диво, поголили по повній програмі. Щиро шкодую…

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти