Головна причина, чому карантин в Україні провалився

19 березня 2020, 11:04
Відповідальність за людей, які набиваються в маршрутки більшою мірою на владі, а не на самих людях (далі - рос.)
Коронавірус, маршрутки
Наземний транспорт Києва переповнений через закриття метро

Здивування президента і уряду, чому це громадяни, включаючи пенсіонерів з групи ризику виходять з дому, чому набиваються в маршрутки, чому вимагають відкрити метро, нагадує хрестоматійне здивування Марії-Антуанетти, чому це голодні не їдять тістечка замість хліба.

Дивувати має, як це пенсіонери виживають на 1500 гривень пенсії. А чому пенсіонери, про яких нікому подбати, їздять по місту, продовжують ходити на роботу і їздять в транспорті дивувати не повинно. Ви хіба забезпечили підвезення людям харчування, ліків, забезпечили безкоштовними житлово-комунальними послугами?

А чому не дивує, що держава не забезпечило подачу на маршрути додаткового наземного транспорту приймаючи рішення про закриття метро? А чому не дивує, що замість додаткових автобусів після закриття метро, навпаки, кількість маршруток скоротилося, не всі водії вирішили ризикувати?

відео дня

читайте такожКарантин по-українськи: як влада поєднала танці з похоронамиЛюди перестануть їздити, якщо закрити всю економіку. Ви готові до цього? Ви нагромадили резерви, готові до кризи і до згортання податкових надходжень?

Так, будь-який пенсіонер погодився б замовити піцу додому, замість того, щоб пертися в переповнену до верху маршрутку - сиділи б вдома, без сумнівів. Ось тільки за чий рахунок? Сидіти вдома на самоізоляції і не їздити в маршрутках можуть ті, у кого достатній запас грошей, щоб не працювати, щоб замовляти собі все необхідне кур'єрами, оплачувати рахунки, ті, у кого є машина з'їздити вирішити якісь нагальні проблеми. А приїжджі, яким треба платити за орендовану квартиру?

А чому не дивує, що в державі в Держрезерві на випадок надзвичайних ситуацій немає необхідних запасів, хоча цього вимагають усі плани?

Карантин виконується в Євросоюзі тільки тому, що він забезпечений і підготовлений державою! Не просто дається наказ - а держава дає ресурси та організовує виконання своїх рішень. І там держава забезпечила рівень доходів громадян в рази вище, ніж в Україні, людям легше пережити раптова криза. На жаль, країною керують ті, хто вважає, що досить щось наказати, а як і ким і за рахунок чого це буде виконуватися думати і нести відповідальність не обов'язково.

читайте такожПохорон економіки: скільки років Україна відновлюватиметься після карантинуВи видали накази не для того, щоб вирішити проблему - а щоб зняти з себе відповідальність за життя і за наслідки епідемії. І тепер киваєте на "нерозумний" народ - мовляв, чого вони не такі дисципліновані і не сидять вдома? Але що ви зробили, щоб люди сиділи вдома в реальності? Невже ви думаєте, що переглядаючи новини про коронавирусе люди штурмували маршрутки просто тому що їм так хочеться заразитися? Навіщо ви там потрібні в кабінетах, якщо не вмієте організовувати виконання своїх розпоряджень?

Відповідальність за людей, які набиваються в маршрутки більшою мірою на вас, а не на них.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти