StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

"Молодість" запрошує в кіно разом з "Клубом італійської кінокласики"

8 вересня 2022, 12:12
фестиваль Молодость

Дякуючи нашим захисникам, Клуб італійської кінокласики повертається на великий екран. З 14 вересня в київському кінотеатрі "Жовтень" розпочнеться новий цикл показів італійського кіно.

Італійський кінематограф минулого століття став золотим фондом світової культури. Кінофестиваль "Молодість" торік показав 20 фільмів видатних режисерів/-ок, таких як Федеріко Фелліні, Лукіно Вісконті, Мікеланджело Антоніоні та інших. Деякі фільми вперше демонструвалися в повній режисерській версії, а всі - у якісній реставрації.

"Молодість" традиційно відзначає столітні ювілеї видатних особистостей, пов'язаних із кіно. І новий цикл Клубу ми відкриємо присвятою століттю П'єра Паоло Пазоліні.

відео дня

Головною особливістю творця, яка вабила і привертала увагу було те, що він міг дивувати. У його творчості справді співіснує фривольне та непорочне, цинічне та емоційне. Конфлікт цих контрастних елементів і створює ту особливу напругу пазолінівських фільмів, яку ні з чим не сплутати.

Всі свої фільми режисер монтував разом із Ніно Баральї, який також працював із Федеріко Фелліні, Серджо Леоне, Бернардо Бертолуччі. Вісім із дванадцяти повних метрів Пазоліні зняв оператор Тоніно Деллі Коллі, майстер світлотіні, відомий своїми експериментами з оптикою.

Улюбленими акторами Пазоліні були Франко Читті ("Аккаттоне", "Цар Едіп") та Нінетто Даволі ("Птахи великі й малі", "Теорема", "Декамерон")". А з акторок Пазоліні

полюбляв працювати з Сільваною Манґано ("Цар Едіп", "Теорема") та Лаурою Бетті ("Теорема", "Кентерберійські оповідання"), які створили в його фільмах два контрастні образи - холодної буржуазки та наївної простолюдинки.

Андрій Халпахчі, художній керівник КМКФ "Молодість": Класика італійського кіно не тільки вплинула на розвиток сучасного кінематографа, але й багато в чому сформувала європейську культуру ХХ-ХХІ століть. Наш Клуб продовжує знайомити киян та гостей столиці з культовими стрічками. В ці складні часи для України нашою головною метою є підтримка кінофронту. Ми неймовірно вдячні Посольству Італії в Україні й Італійському інституту культури в Україні за можливість представляти картини золотого віку італійського кіно в Києві.

14 вересня о 19:00 буде представлений незабутній шедевр Пазоліні "Мама Рома" з Анною Маньяні у головній ролі.

2022 рік багатий 100-літніми ювілеями визначних італійських майстрів. Крім уже згаданого Пазоліні, це такі майстри, як Франческо Розі, Мауро Болоньїні, Карло Лідзані, Вітторіо Ґассман, Уґо Тоньяцці, Даміано Даміані, Івонна де Карло та Серж Реджіані. Їхні шедеври також доповнять нашу програму в столичному кінотеатрі.

Покази організовано за підтримки Посольства Італії в Україні, Італійського інституту культури в Україні, медійна підтримка – телеканал 1+1. Фільми можна буде подивитися мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти