StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Коли удобрювати газон після зими: подвір'я вразить своїм виглядом весною

13 лютого 2024, 18:36оновлено 16 лютого, 09:35
1850
Яке добриво краще вносити навесні, щоб сад мав яскравий та доглянутий вигляд - Главред зібрав корисні поради.
Коли удобрювати газон після зими: подвір'я вразить своїм виглядом весною
Добриво для газону на весну / колаж: Главред, фото: pexels, ua.depositphotos.com

Внесення добрив на газон сприятиме кращому засвоєнню та пришвидшить ріст якісної трави на вашому подвір'ї. За допомогою підживлення газону можна покращити його зовнішній вигляд.

Блогер у своєму Youtube-каналі розповіла про те, як необхідно доглядати за газоном навесні та як правильно підживлювати, стригти траву. Догляд дуже важливий для газону, тож варто дотримуватись певних правил.

Радимо ознайомитись із матеріалом: Цвіт покриє увесь сад: експерт назвав 4 рослини, які треба обрізати в лютому. Обрізка рослин зараз стимулює новий ріст.

Чим підгодувати газон у квітні

На початку весни варто допомогти траві відновитись після зимових морозів. Важливо дати ґрунту більше корисних мікроелементів, щоб активізувати ріст нового газону.

Агрономи радять використовувати азот для підживлення газону - він дуже добре впливає на регенерацію та збільшує щільність трави. Азот - один із ключових компонентів хлорофілу, який надає газону гарний смарагдовий відтінок

Також весною варто вносити у землю азотні добрива такі, як сульфат амонію, карбамід, аміачна селітра або нітроамофоска. Якщо ви закладаєте молодий газон, тоді відмінне підійде комплексне мінеральне добриво.

Для першого весняного підживлення газону варто обрати азотно-фосфорно-калійне добриво. Відомо, що воно ефективно покращить родючість газону в рулонах та стимулюватиме розвиток коренів. Після підживлення на газоні буде помітний ріст та озеленення трави. Комплексні добрива для газону допоможуть покращити стан ґрунту, адже будуть добре утримувати вологу.

Як правильно розкидати добрива на газон

  • Найкраще добриво розсипати вручну - газон повинен бути сухим. Агрономи радять розкидати добриво рівномірно, щоб не збільшити дозування, адже можна погіршити ситуацію.
  • Після підживлення газону необхідно рясно поливати його два рази на тиждень по 20 хвилин.
  • Також варто пам'ятати, що не потрібно косити траву, якщо вона коротше 5 см. Відомий факт, що чим вища трава, тим краще відбувається у ній процес фотосинтезу, тобто ваш газон стає зеленішим.

Коли вносити Нітроаммофоску на газон

Для першого підживлення газону ідеально підійде кінець березня або початок квітня. Потрібно робити це тоді, коли повністю зійшов сніг, а земля прогрілась до +12°С.

Необхідно встигнути підживити газон весною до початку періоду сильних та затяжних дощів. Через півтора місяця, на початку травня, коли ріст газонної трави буде в активній фазі, рекомендовано провести повторне підживлення.

Дивіться відео про те, як доглядати за газоном навесні:

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти