StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Які прищі не можна давити: звичка, яка має смертельну небезпеку

2 січня 2024, 19:28
Чи потрібно видавлювати прищі чи ні - дізнайтесь, як необхідно доглядати за проблемною шкірою.
Які прищі не можна давити: звичка, яка має смертельну небезпеку
Чому не можна давити прищі / колаж: Главред, фото: pexels, ua.depositphotos.com

Що буде якщо не давити прищі на обличчі та тілі - Главред зібрав корисні поради, як позбутись недоліків на шкірі. На зміну стану шкіри та виникнення прищів впливає середовище в якому ми живемо, гормональні зміни, менструальний цикл, або ж використання деяких ліків.

Дерматолог Оксана Крок у своєму Youtube розповіла, що однією із вагомих причин появи прищів є харчування, а стрес може змінити ваші гормони, що також може викликати появу прищів.

Чи можна видавлювати прищі із білою головкою

Дерматолог-косметолог розповіла, що видавлювати прищі можна лише, якщо вони повністю зрілі. На зрілих прищах з'являється біла або жовтувата головка. Перед тим, як почати видавлювати прищі на тілі чи обличчі, необхідно ретельно вимити руки та очистити шкіру. Якщо ви будете застосовувати інструменти, то їх варто обов'язково продезінфікувати.

Однак, варто пам'ятати, що видавлювання акне може призвести до болісних відчуттів. Є ймовірність, що фолікул розірветься, як наслідок може утворитись шрам або рубець. До речі, якщо не чіпати прищ, то він сам швидко загоїться і все пройде природним шляхом.

Які прищі не можна давити

Дерматологи забороняють видавлювати прищі в області губ та носогубних складок. Такі дії можуть призвести до серйозних запальних процесів та великий ризик зараження інфекцією. Наслідки можуть бути смертельні. Категорично не варто видавлювати прищі, які розташовані глибоко під шкірою, а також на статевих органах. На місці видавленого прища може утворитись судинна сітка і шрам. Однак, якщо ви таки видавили прищ у такій зоні, то необхідно ретельно обробити шкіру й місце прища.

Щоб не запускати запальні процеси, не варто користуватися декоративною косметикою декілька днів, щоб не занести інфекцію. Щоб не видавлювати прищ і не травмувати шкіру, то можна просто його обробити два рази на день протизапальним засобом.

Дивіться відео про те, чому не можна видавлювати прищі:

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти