StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Старий бабусин секрет: як почистити кілограми горіхів за хвилини - простий метод

6 вересня 2024, 14:34оновлено 7 вересня, 14:39
66809
Очищення волоських горіхів — етап, який дозволяє отримати ядра, зберігши їх та смакові якості. Главред з'ясував, як швидко очистити горіхи від шкаралупи.
Старий бабусин секрет: як почистити кілограми горіхів за хвилини - простий метод
Як швидко та легко очистити волоські горіхи - бабусин метод / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

Очищення волоських горіхів від шкаралупи може бути доволі складним процесом, проте існують кілька швидких і ефективних методів, які значно полегшують цю задачу. Використання тепла, води або інструментів допоможе розколоти шкаралупу і зберегти цілісність ядер. Про те, як швидко та легко очистити волоські горіхи розповіла блогерка, на ім'я Катерина у відео на власному YouTube каналі "Катя Онча", яке набрало майже мільйон переглядів.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, як правильно зберігати горіхи, для того, щоб вони простояли якомога довше, рекомендуємо наш матеріал: Моль і цвіль будуть не страшні: як зберігати горіхи, щоб не псувалися.

Що буде якщо замочити волоський горіх у воді

Блогерка поділилася у своєму відео простим і дієвим способом чищення волоських горіхів, який перейняла від своєї бабусі. Вона детально розповіла про кожен етап процесу, починаючи з підготовки горіхів до кип'ятіння і закінчуючи тим, як їх правильно розбивати, щоб отримати цілий і неушкоджений горіх.

"Для цього методу я беру маленьку каструльку, наповнюю її водою та доводжу до кипіння", — розповідає блогерка, додаючи, що горіхи слід кип'ятити близько п'яти хвилин.

Скільки хвилин треба замочувати волоські горіхи

"Тепер дати їм покипіти 5 хвилин, але час від часу підходити і їх вмивати в водичці, щоб вони гарно прокипіли і були мокренькі зі всіх сторін", - додає Катерина.

Під час кип'ятіння важливо час від часу перемішувати горіхи, щоб вони рівномірно прокипіли. Після п'яти хвилин кип'ятіння горіхи готові до чищення.

Як швидко очистити горіхи від шкаралупи

Блогерка також ділиться порадами щодо того, як правильно розбивати горіхи молотком: "Я беру горіх і вдаряю його молотком з тієї частини, де шкаралупа з'єднується. Б'ю не сильно, щоб не пошкодити горіх всередині".

Після цього горіх легко очищується, а всередині залишаються цілі, неушкоджені ядра.

Що відомо про YouTube канал "Катя Онча"

"Катя Онча" - канал на відеохостингу Youtube із загальною аудиторією понад 30 тисяч користувачів. Автор каналу Катерина розповідає у відеоформаті про цікаві рецепти приготування страв та ділиться цікавими лайфхаками.

Що можна зробити зі шкаралупи волоського горіха

Також блогерка радить не викидати шкаралупу та внутрішні перегородки: "Шкаралупи чудово підходять для розпалу вогню, а перегородки можна додавати до домашнього коньяку для кращого аромату".

Дивіться відео про те, як швидко очистити горіхи від шкаралупи та, чи потрібно обдавати окропом волоські горіхи:

Як швидко і легко розколоти волоський горіх

Найшвидші способи очищення волоських горіхів залежать від того, наскільки міцна шкаралупа і як легко вона піддається розколюванню. Крім замочування та виварювання існує ще кілька методів:

  • Нагрівання в духовці. Розігрійте духовку до 150°C і покладіть горіхи на деко на 10-15 хвилин. Після охолодження шкаралупа стане крихкішою, що полегшить розколювання.
  • Використання заморожування. Після кількох годин у морозильнику шкаралупа горіха стає крихкішою і легше розколюється за допомогою інструментів.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти