StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Що робити, якщо не працює верхня частина холодильника: яка причина

26 липня 2024, 00:52оновлено 30 липня, 09:50
162
Чому не працює верхня камера холодильника Атлант - як вирішити проблему і до чого вона може призвести.
Що робити, якщо не працює верхня частина холодильника: яка причина
Чому в холодильнику гаряча морозилка / колаж: Главред, фото: unsplash, ua.depositphotos.com

Чому не працює верхня частина холодильника Indesit та в інших моделей - Главред розібрався та розповів про причини й наслідки такої проблеми.

Фахівці наголошують, якщо ваш холодильник нагрівається зовні, то це не завжди означає, що він потребує термінового ремонту. Найперше, що потрібно зробити - подивитися на загальну роботу холодильника. Якщо температура в камерах холодильника коливається у межах норми, то не варто звертатися до сервісу.

Вас також зацікавить матеріал: Швидко та без хімії: як позбутися запаху тухлого м'яса в холодильнику.

відео дня

Чому холодильник став погано морозити

Насправді причин того, що ваш холодильник перестав морозити досить багато. На щастя, більшу частину поломок у холодильнику можна усунути самостійно. Наприклад, якщо це стосується заміни гумового ущільнювача, який міг потріскатись і більше не тримає холод.

Також, якщо холодильник працює, але не морозить впродовж певного часу, однак конденсатор на двигуні холодний, тоді ймовірно стався витік фреону із системи.

Ще однією причиною, чому може не морозити холодильник - закупорені капіляри, по яких подається холодагент. У такому разі варто звернутись до досвідчених фахівців.

Що робити, якщо не працює верхня частина холодильника: яка причина
Скільки можна тримати фрукти у холодильнику / Главред

Чому в холодильнику гаряча морозилка: що робити

Якщо ви помітили, що ваш холодильник нагрівається між камерами, то для початку не варто хвилюватися. Поява тепла у холодильнику може залежати від конструктивних особливостей апарату. Щоб холодильник не перегрівався, необхідно забезпечити відсутність факторів, що перешкоджають тепловіддачі конденсатора:

  • Необхідно встановити холодильник відповідно до порад виробника. Відстань від корпусу до стін повинна бути мінімум 10 см. Обов'язково потрібно дотримуватись цього правила навіть при вбудовуванні холодильника в нішу.
  • Також не варто ставити холодильник поруч із газовою плитою, радіатором опалення та іншими джерелами тепла. Адже через таке розміщення він може мати поломки.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти