StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Швидко та без хімії: як позбутися запаху тухлого м'яса в холодильнику

15 липня 2024, 17:21оновлено 16 липня, 17:39
175
Запах тухлого м’яса – один з найбільш стійких і неприємних, але його можна швидко позбутись, якщо знати кілька правил.
Швидко та без хімії: як позбутися запаху тухлого м'яса в холодильнику
Як позбутися запаху тухлого м'яса в холодильнику / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Проблема запаху в холодильнику переслідує багатьох домогосподарок, але запах протухлого м’яса вважається найстійкішим. Позбутися його дуже складно, але Главред зібрав кілька корисних порад, які допоможуть вам під час прибирання.

Вам також може бути цікаво: Продукти зберігатимуться довше: як правильно впорядкувати холодильник.

Як можна позбутися запаху тухлого м'яса

В першу чергу необхідно викинути протухле м’ясо. Знімні деталі необхідно від’єднати і ретельно промити з мийним засобом. Для кращого результату після миття їх потрібно потримати в крижаній воді. При промиванні особливу увагу слід звернути на пластик і гуму, в такі пористі матеріали різкі запахи вбираються сильніше.

Швидко та без хімії: як позбутися запаху тухлого м'яса в холодильнику
Універсальний засіб для чищення / Інфографіка: Главред

Чим вивести трупний запах із холодильника

  • Сода. Содовий розчин готується в такий спосіб: 2 ст. л. соди розчинити в 1,5 л. теплої води. Засіб наноситься на внутрішні стінки холодильника на 20 хвилин, пізніше змивається водою.
  • Оцет. Змішайте оцет і воду в рівних пропорціях. Цим засобом потрібно протерти всю поверхню холодильника всередині і залишити на 15 хвилин, після чого змити розчин водою. Додатково можна просочити оцтом тканину і покласти всередину холодильної камери на 2-3 години. На ніч дверцята залишити відкритими.
  • Нашатирний спирт. 7-12 крапель нашатирю додати в літр води. Використовується цей розчин так, як і оцет.
  • Господарське мило. Звичайне кускове господарське мило потрібно натерти на тертці і розчинити його в окропі. Потім протріть розчином всі контейнери і полиці, залиште на 30 хвилин і змийте. Такий спосіб підходить для позбавлення від легкого тухлого запаху.
  • Лимон. Вичавіть сік лимона на тканину і протріть нею внутрішню поверхню холодильника. Також покладіть лимонні скоринки в холодильник на 4-5 днів.
  • Марганцівка. Водним розчином з розчиненими декількома кристалами марганцівки потрібно обробити холодильник. Залишити його на кілька годин, не закриваючи дверцята, потім змити чистою водою.
  • Гірчиця. Сухий порошок розвести водою в пропорції 1:2. Цим розчином потрібно обробити поверхні та залишити на півгодини, потім змити водою. Цей метод позбавляє від запаху гнилого м’яса та дезінфікує.

Дивіться відео, чим можна прибрати неприємний запах із холодильника:

Що поставити в холодильник, щоб прибрати конденсат - народні засоби

Продукти, які знайдуться практично на кожній кухні, можуть стати порятунком, якщо у вас у холодильнику занадто волого. Одними з найідеальніших варіантів стануть тарілка з рисом, содою, сіллю/цукром або звичайний хліб. Ці продукти здатні втягнути в себе не тільки зайву вологу, а навіть неприємні запахи.

Також багато хитрих господинь кладуть у холодильник звичайну газету або паперові рушники. Річ у тім, що саме папір втягує в себе воду, рятуючи техніку від конденсату. Час від часу варто міняти його і тоді в холодильнику не буде зайвої вологи. Якщо вас турбують неприємні запахи, то всередину можна поставити склянку або тарілочку з кавовими зернами.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти