StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Що буде, якщо лягати спати з мокрою головою: фахівці попередили про серйозні проблеми

6 серпня 2024, 18:44оновлено 11 серпня, 15:42
170
Коли надворі спекотно, у вас може виникнути спокуса прийняти душ перед сном - чому цього не варто робити.
Що буде, якщо лягати спати з мокрою головою: фахівці попередили про серйозні проблеми
Чому не можна спати із мокрим волоссям / колаж: Главред, фото: unsplash, ua.depositphotos.com

Відомо, що сон із вологим волоссям може мати досить неприємний вплив, навіть, якщо це хороше рішення для охолодження під час спеки. Фахівець по догляду за волоссям у Faith In Nature розповіла про важливі недоліки такої процедури.

"Якщо ви ляжете спати з мокрим волоссям, ймовірно, ви не застудитесь, але це не зовсім добре для вашого волосся. Воно набагато слабкіше, коли вологе - це може спричинити цілу низку різних проблем. Мокре або вологе волосся є ідеальним осередком для розмноження бактерій і грибків", - розповіла фахівець, передає Mirror.

Відразу не помітні наслідки такого сну із мокрим волоссям, але це може стати проблемою, якщо ви будете спати із вологими пасмами знову і знову. Через це у людини можуть з'явитис дерматит або лупа, спричинені грибком malassezia.

відео дня

У гіршому випадку це може спровокувати надмірне випадання волосся та появу сверблячих червоних плям на шкірі голови. Експерт також звернула увагу на грибковий лишай шкіри голови та фолікуліт - бактеріальну інфекцію, через яку навколо волосяних фолікулів можуть з’являтися прищі, наповнені гнійними ранами.

"Сон із мокрим волоссям також може спричинити проблеми зі шкірою, як-от прищі, на обличчі та спині. Коли ви спите з мокрим волоссям, ваша подушка може увібрати багато натуральних жирів із вашого волосся. В результаті ваше волосся може виглядати тьмяним і зневодненим. Коли наше волосся зневоднене, воно піддається ще більшому ризику ламкості. Якщо ви все ще хочете спати з мокрим волоссям, незважаючи на ці ризики, є кілька способів, які ви можете спробувати обмежити шкоду", - зазначили фахівці.

Фахівці радять обов'язково використовувати кондиціонера на волосся. Також можна залишати його на ніч, щоб зберегти волосся зволоженим і водночас запобігти будь-якому пошкодженню, спричиненому висиханням або природною втратою жиру.

Експерти також рекомендують використовувати шовкову наволочку, яка може допомогти зменшити тертя, яке сприяє ламкості волосся.

"Як правило, дерматологи радять міняти наволочку принаймні раз на тиждень, але якщо ви лягаєте спати з мокрим волоссям, ви можете подумати про те, щоб робити це щовечора. Коли наші подушки стають вологими від мокрого волосся, вони можуть стати ідеальним середовищем для розмноження бактерій. Для тих, у кого довше волосся, найкраще спати з сухим і зібраним волоссям", - додали спеціалісти.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти