StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Реставрація чавунної ванни своїми руками: результат приємно здивує

5 березня 2024, 13:41оновлено 6 березня, 20:59
Скільки коштує реставрація ванни та як власноруч зробити це вдома - дізнайтесь у матеріалі Главреду.
Реставрація чавунної ванни своїми руками: результат приємно здивує
Як відреставрувати ванну / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, скріншот: відео

Заливка ванни у домашніх умовах допоможе недорого та ефективно відновити стару ванну. Всім відомо, що чавунні ванни найкраще тримають тепло, а також вони довговічні у своєму використанні. Якісну реставрацію такої ванни можна зробити власноруч. Зараз існує різне покриття, що дозволяє гарно відновити покриття до вигляду ідеального нового виробу.

Радимо ознайомитись із матеріалом: Навіщо натирати ванну грейпфрутом: маловідомий секрет досвідчених господарок. Дізнайтесь чудовий лайфхак, який допоможе відмити ванну і надати їй особливого аромату.

Як відмити стару чавунну ванну

Із часом чавунна ванна має жовтуваті плями та різні нерівності. Щоб відновити та очистити ванну, варто кожного дня промивати її водою та ретельно протирати губкою. Щоб зовнішній вигляд ванни не ставав жахливим, необхідно кожного тижня проводити генеральне прибирання. Фахівці порадили перевірені методи, які допоможуть відбілити ванну:

відео дня
  • Для ретельного та дієвого очищення від іржі у ванній радять використати суміш перекису та нашатирю. Потрібно змішати в однакових пропорціях ці інгредієнти та ретельно протерти ними ванну. Після цього потрібно залишити ванну на 30-40 хвилин. Потім варто гарно протерти ванну губкою та ретельно сполоснути її водою.
  • Щоб відбілити та очистити ванну також можна використати лимонну кислоту. Варто її змішати із водою та ретельно розприскати по стінках ванни. Ванну із цим розчином потрібно залишити на 40-50 хвилин. Цей спосіб відновить найстарішу ванну. Однак, якщо лимонної кислоти немає, можна замінити її оцтом.
  • Щоб швидко відбілити ванну варто наповнити її водою та залити туди 500 мл "Білизни" та залиште на 2 години. Потім потрібно спустити воду та добре протерти всі стінки ванни. Хлорка, яка міститься у "Білизні" чудово знищить наліт та застарілий бруд.

Як підготувати ванну до реставрації: інструкція

Щоб правильно реставрувати стару ванну, необхідно підготувати ванну кімнату. Потрібно прибрати всі зайві речі із ванної: тазики, табуретки, а пральну машину краще накрити газетами або плівкою.

  1. Фахівці радять, що для початку потрібно підготувати поверхню ванни. Найкраще для обробки стінок ванни підійде наждачний диск і насадки на дриль. Ванну необхідно ретельно зачищати ними при середніх обертах дрилі.
  2. Після того, як поверхню зашліфували, потрібно добре знежирити поверхню за допомогою ацетону. Для цього підійде бавовняна тканина, яку потрібно просочити ацетоном.
  3. Необхідно також демонтувати злив за допомогою болгарки. Спочатку його потрібно обережно розрізати, а потім вибити.
  4. Перед тим, як заливати нову емаль у ванну, її потрібно витримати добу у приміщенні. Щоб її температура вирівнялась до кімнатної, приблизно + 15-30 градусів.
  5. До акрилу потрібно додати затверджувач та ретельно перемішувати до тих пір, поки суміш не стане однорідною та пластичною.
  6. Якщо суміш вийшла загуста (це може статись у холодному приміщенні до 20 градусів), то підвищити еластичність можна за допомогою ксилолу. Потрібно додати 20-30 грамів.
  7. Рідкий акрил потрібно наносити методом наливу. Починати потрібно наливати акрил на борти, а він потім, під власною вагою, буде стікати на дно. Таким чином акрил залишить за собою ідеально рівний шар без розводів.
  8. Однак, варто пам'ятати, що товщина шару емалі повинна складати близько 5-6 мм на дні ванни. Вся зайва рідина акрилу сама стече через зливний отвір під ванну.

Скільки сохне ванна після реставрації

Після реставрації ванна сохне максимум 36 годин. Однак, не спішіть приймати ванну. Варто, щоб вона просохла хоча б 24 години. Також не бажано часто заходити у ванну під час сушіння нової емалі, щоб не потрапляли частинки пилу. Потрібно, щоб нова поверхня ванни добре затверділа і вона прослужить вам мінімум 5 років, а із належним доглядом - понад 10 років.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти