StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Неймовірно простий метод: як очистити решітку газової плити содою

7 червня 2024, 20:23оновлено 11 червня, 14:19
22479
Достатньо буде змішати всього два інгредієнти, які є у кожного вдома, щоб власноруч приготувати засіб для очищення решітки газової плити.
Решетки плиты
Як очистити решітку газової плити содою/ колаж: Главред, фото: скрын

Решітка газової плити є одним із найбільш забруднених місць на кухні. І якщо поверхню самої газової плити відмити ще не так і важко, то очистити решітку – справа набагато важча.

Радимо також прочитати матеріал: Чому казати "металобрухт" – неправильно: яке слово варто використовувати натомість

Але якщо ви шукаєте спосіб, як очистити від жиру решітку газової плити, то не обов’язково бігти за магазинною "хімією". Для цього можна також скористатися простими народними засобами.

Авторка YouTube-каналу "Ваш порадник" розповіла, як очистити решітку газової плити содою.

"Потрібно взяти звичайну соду й намочити її водою, щоб утворилася консистенція, яка буде нагадувати кашу. Далі цю суміш соди й води потрібно нанести на решітку й залишити на 40 хвилин", - зазначила авторка каналу.

Після того, як цей час мине, потрібно протерти решітку жорсткою губкою або щіткою, і бруд повинен набагато краще відставати від поверхні.

"Увесь бруд зійде разом із содою… Якщо бруд на решітці не запускати, то, можливо, й не доведеться чекати 40 хвилин, щоб такий засіб подіяв. Для решітки, яка не дуже брудна, може бути достатньо й приблизно 10 хвилин", - зазначається у відео.

Якщо бруд на решітці не дуже запущений, то можна натерти виріб такою сумішшю, зачекати близько 10 хвилин, а потім там само потерти щіткою і добре сполоснути у воді.

Що таке сода

Гідрокарбонат натрію - це неорганічна речовина, натрієва кисла сіль вугільної кислоти з хімічною формулою NaHCO3. У звичайному вигляді - дрібнокристалічний порошок білого кольору. Використовується в промисловості, харчовій промисловості, в медицині як нейтралізатор хімічних опіків шкіри та слизових оболонок концентрованими кислотами і для зниження кислотності шлункового соку. Також застосовується в буферних розчинах, пише Вікіпедія.

Неймовірно простий метод: як очистити решітку газової плити содою
Як очистити чайник від накипу лимонною кислотою/ Інфографіка: Главред

Дивіться відео, як очистити решітку газової плити содою:

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Последние новости

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти