StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та ТБШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і городЗірки

Як зберегти полуницю свіжою тиждень: кулінарний експерт розкрив простий спосіб

1 червня 2024, 02:34
486
Все, що вам знадобиться, це проста скляна банка, яка запобігає розвитку цвілі, оскільки вона діє як бар’єр для впливу повітря та вологи.
Як зберегти полуницю свіжою тиждень: кулінарний експерт розкрив простий спосіб
Геніальний спосіб зберігання ягід / Колаж: Главред, фото: pixabay.com

Якщо ваша полуниця починає псуватися через кілька днів, швидше за все, ви зберігаєте її неправильно. Більшість людей зберігають полуницю в оригінальному пластиковому контейнері з супермаркету, але це один з найгірших способів для її зберігання. Контейнер може стати вологим і теплим, що робить його ідеальним середовищем розвитку для цвілі.

Якщо ви цікавитесь порадами щодо зберігання полуниці, прочитайте матеріал Главреду: Полуниця буде свіжою весь тиждень: геніальний спосіб зберігання ягід.

Авторка кулінарної книги та засновниця веб-сайту про економну їжу The Cross Legacy Емі Кросс поділилася простим способом зберігання полуниці, з яким ваші ягоди будуть свіжими тижнями. Цей спосіб займає не більше 10 хвилин і збереже полуницю та інші ягоди свіжими набагато довше, пише Еxpress.co.uk.

відео дня

Все, що вам потрібно, це:

  • Скляна банка розміром у галон із кришкою;
  • Паперові рушники;
  • Друшляк;
  • 60 мл білого оцту;
  • Два літри води.

Для початку вимийте полуницю у великій мисці, щоб очистити її від зайвого бруду, оскільки бактерії призведуть до швидкого псування ягід. Потім налийте оцет і воду в іншу миску, встановіть таймер і дайте полуниці постояти у розчині дві хвилини.

"Важливо, щоб ягоди були в розчині лише дві хвилини. Якщо залишити полуницю у воді довше, вона почне процес бродіння. Тоді не матиме значення, що ви будете робити з ягодами, вони зіпсуються швидко", - сказала Емі.

Після закінчення часу вийміть полуницю з розчину і промийте у друшляку. Потім покладіть полуницю на чистий рушник, щоб вона висохла, приблизно на три години.

За словами Емі, полуниця повинна бути "сухою", щоб цей метод зберігання був ефективним, оскільки будь-яка вологість швидко призведе до того, що вона запліснявіє. Коли полуниця повністю висохне, покладіть паперовий рушник на дно скляної банки, а потім почніть обережно викладати полуницю в банку.

Після цього помістіть полуницю в холодильник. Так ваша полуниця зберігатиметься набагато довше, ніж зазвичай.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти