StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як почистити штори, не знімаючи: 5 швидких способів, про які багато хто не здогадується

20 жовтня 2022, 15:54
Якщо постійне прання штор уже втомило, можна їх швидко почистити, навіть не знімаючи.
Шторы, уксус, стирка
Як почистити штори, не знімаючи/ ua.depositphotos.com, pixabay.com

Прання штор – виснажливе і трудоємке завдання. Їх не так то вже легко знімати і потім, після очищення, чіпляти назад. Тому багато господинь і господарів так не люблять це заняття.

Проте часто можна почистити штори, навіть не знімаючи їх. Особливо якщо вони не дуже забруднені або вам хочеться просто їх освіжити. Тоді сміливо обирайте один із описаних нижче способів – і вперед.

Таким чином ви зможете і штори зробити чистими, і суттєво зекономити як свій час, так і сили.

відео дня

1. Пилосос

Спочатку струсіть штори, щоб з них осипався пил, який міг затриматися на їхній поверхні. Далі одягніть на пилосос спеціальну насадку, яка призначена для чищення штор та м’яких меблів. Проте якщо такої насадки у комплекті немає, то можна просто обернути звичайну щітку-насадку шматком трішки вологої тонкої тканини. Для того, щоб вона не впала, закріпіть її гумкою.

Далі пройдіться щіткою пилососа по шторах зверху донизу, увімкнувши техніку на низьку потужність. При цьому варто чистити штори з обох сторін.

Для тонких штор або тюлю такий варіант не підійде.

2. Мильний розчин

Таким розчином потрібно обробити плями. Звичайно, якщо плям багато, то простіше буде все-таки зняти штори і випрати їх повністю. Але якщо забруднення поодинокі, можна з легкістю впоратися з ними, не знімаючи штори.

Мильний розчин готуємо на основі мила і води у зручній для вас ємності. Далі піну, яка утворилася, наносимо на пляму губкою або м’якою зубною щіткою. "Інструмент", яким будете це робити, обирайте в залежності від щільності тканини – якщо вона не дуже щільна, зубну щітку краще не використовувати.

Зачекайте декілька хвилин, а тоді змийте залишки вологою губкою чи ганчіркою.

3. Гель для миття посуду

Він також допоможе, якщо потрібно прибрати окремі плями. При цьому він ефективно боротиметься із жирними плямами. Просто потрібно розчинити засіб у воді, нанести губкою на забруднення, а через декілька хвилин стерти залишки.

4. Оцет

Підійде для боротьби проти різноманітних плям. Його потрібно розвести у воді у співвідношенні 1:4, де на одну частину оцту береться чотири частини води. Розчин нанести на пляму, залишити на якийсь час, а потім висушити феном.

5. Плямовивідник

Його краще застосовувати для дуже складних плям, наприклад, від фарби. Але при цьому стежити, щоб у засобі не було відбілювача.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти