StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як легко та швидко прибрати іржу в домі: дієва знахідка для господинь

23 квітня 2024, 17:26оновлено 26 квітня, 16:40
187
Яка рідина роз'їдає іржу та як швидко вивести її з речей - корисні лайфхаки читайте у матеріалі Главреду.
Як легко та швидко прибрати іржу в домі: дієва знахідка для господинь
Що найкраще розчиняє іржу / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, pexels

Що найкраще розчиняє іржу та як вберегтись від повторного нальоту іржі в будинку - Главред зібрав корисні лайфхаки, які допоможуть подолати цю проблему.

Вас також зацікавить матеріал: "Подивіться, чиста": дівчина показала, як легко видалити іржу з інструментів.

Експерти розповіли, якщо поверхня виробів із металу не захищена спеціальним покриттям, то при постійному контакті із повітрям буде окислюватись метал, тобто з'являтиметься іржа. Відомо, що корозія здатна жорстоко зруйнувати метал.

Якщо ви помітили, що метал тільки почав окислюватись, тож його можна ще встигнути легко очистити наждачним папером, металевою щіткою чи шліфувальною машинкою.

Як позбавитися іржі на металі в домашніх умовах

Фахівці поділились, які народні методи ефективно можуть допомогти знищити іржу на металі у вашому домі.

  • За допомогою кетчупу або томату можна прибрати іржу з металу. Варто нанести кетчуп на поверхню з іржею на 15-20 хвилин, а потім варто змити теплою водою. Томат має сильну кислоту, яка здатна прибрати іржу.
  • Риб'ячий жир потрібно нанести на місце з іржею на 2 години, а по закінченню часу варто ретельно протерти все м'якою губкою.
  • Досвідчені господині поділились, що варто насипати на місце з іржею сіль та протерти її картоплиною. За допомогою щавлевої кислоти, яка міститься у картоплі, вона успішно прибере незначне окислення металу.
  • Також радять використати метод із оцтом, сіллю та борошном. Варто змішати 120 мл столового оцту з чайною ложкою солі та додати кілька ложок борошна. Має вийти консистенція пасти, яку потім варто нанести на іржу і залишити на 20 хвилин. Потім потрібно протерти проблемне місце губкою, сполоснути водою та потім витерти до сухого.

Який засіб найкраще видаляє іржу

  • Звичайний оцет стане в нагоді, щоб знищити іржу з металу. Потрібно лише занурити в оцет на 24 години проблемну річ, а після закінчення часу потрібно промити теплою водою. Однак, використовувати можна лише столовий оцет.
  • Лимон та лимонний сік стануть чудовим засобом для очищення іржі з металу. Потрібно змішати в однакових пропорціях сік лимона і оцет. Цей розчин варто наносити на уражені іржею ділянки пензлем або губкою. Розчин має пробути там декілька годин, а потім варто обмити це чистою водою.
  • Плями іржі швидко зникнуть, якщо змочити їх перекисом водню, однак металевий виріб варто перед цим нагріти до високої температури. Висока температура допоможе іржі швидше розкладатись. Однак, варто дочекатись, коли залізо охолоне, щоб потім швидко очистити іржу жорсткою щіткою.
Як легко та швидко прибрати іржу в домі: дієва знахідка для господинь
Як створити засіб від плям / Інфографіка: Главред

Як зробити так щоб метал не іржавів

Щоб не допустити поширення іржі на металевих поверхнях, варто обробити метла та герметизувати його після очищення від корозії. Нефарбований та не покритий спеціальними маслами метал із часом може знову покритись іржею. Нині існують спеціальні речовини, які можуть розчинити оксид заліза швидко. Вони також допомагають не тільки очистити поверхню від іржі, а й створюють спеціальну захисну плівку, щоб запобігти новому утворенню іржі.

Дивіться відео як очистити метал від іржі:

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти