StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як позбутися жирного блиску на куртці: засмальцьовані рукави не будуть проблемою

17 березня 2024, 04:45
Дотримуючись цих порад, ви зможете позбутися блиску на пуховику та відновите його привабливий вигляд на довгий час.
Як позбутися жирного блиску на куртці: засмальцьовані рукави не будуть проблемою
Як легко і просто очистити засалені рукави та кишені на пуховику / Колаж: Главред, фото: скріншот з відео на YouTube

Чорна куртка – елегантний та практичний елемент гардеробу, який, на жаль, має схильність до блиску. Цей неприємний ефект може з’явитися на рукавах, комірі, кишенях та інших ділянках, де тканина піддається тертю.

Один з найпростіших способів позбутися блиску на чорній куртці - використання губки або серветки, злегка зволоженої водою або розведеної оцтом. Треба обережно та рівномірно протерти по всій поверхні куртки.

Як прибрати засалені плями на чорній куртці

  1. Миючий засіб для посуду. Нанесіть кілька крапель на губку, змочіть її теплою водою і акуратно потріть засалені місця. Залиште на 5-10 хвилин, потім змийте чистою вологою ганчіркою.
  2. Перекис водню. Змішайте 3 столові ложки перекису водню з 1 склянкою теплої води. Змочіть ватний диск в розчині і протріть проблемні ділянки. Залиште на 10 хвилин, потім змийте водою.
  3. Сіль. Насипте трохи солі на засалені місця, втирайте її в тканину протягом 2-3 хвилин. Залиште на 15 хвилин, потім струсіть сіль і протріть вологою ганчіркою.

Що зробити, щоб куртка не блищала

Щоб уникнути блиску на куртці, важливо правильно доглядати за нею. Уникайте використання надмірної кількості миючих засобів, оскільки вони можуть залишати частинки на тканині, які призводять до блиску. Також слід уникати використання грубих чи абразивних матеріалів при пранні або прасуванні.

відео дня

Після прання обробіть куртку водовідштовхувальним засобом для чорної тканини. Це допоможе захистити її від бруду і вологи, а також зменшить блиск.

Періть куртку вручну або в пральній машині на делікатному режимі, використовуючи рідкий миючий засіб. Не використовуйте відбілювач і кондиціонер для білизни.

Сушіть куртку на свіжому повітрі, подалі від прямих сонячних променів. Не сушіть її в пральній машині, адже це може призвести до деформації і появи блиску.

Як почистити пуховик від блиску

Для чищення пуховика від блиску варто використовувати спеціальні засоби для чищення пуховиків або м'які миючі засоби без відбілювачів. В магазинах можна купити спеціальні засоби для чищення пуховиків. Вони допоможуть видалити бруд, жир і блиск, а також зберегти пух в первозданному вигляді.

Нанесіть невелику кількість засобу на м'яку губку і аккуратно витріть пуховик, уникаючи надмірного тертя або потирання. Після цього залиште пуховик на повітрі для повного висихання.

Також позбутись блиску може гумка. Акуратно потріть блискучі місця гмукою для стирання олівців.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти