Як швидко позбутися неприємного запаху у взутті: домашні засоби за копійки

9 липня 2024, 02:10оновлено 12 липня, 23:33
538
Кожен не раз стикався з поширеною проблемою – неприємним запахом у взутті. Главред розповідає, як з цим боротись.
Як швидко позбутися неприємного запаху у взутті: домашні засоби за копійки
Як швидко позбутися неприємного запаху у взутті / колаж: Главред, фото: pixabay, ua.depositphotos.com

Неприємний запах у взутті може зустрічатися навіть у дуже охайних людей, але це не проблема. Главред зібрав кілька простих порад, які допоможуть прибрати неприємний запах ніг і взуття.

Вам також може бути цікаво: За хвилини і без спеціальних засобів: як зробити, щоб взуття не натирало.

Як швидко позбутися неприємного запаху у взутті

Звичайно, щоб хоч якось позбутись цієї проблеми, можна закинути кросівки у пралку, але якщо часу на це зовсім немає – автор YouTube каналу "bashmachnik"назвав кілька дієвих способів:

  • Морозилка. Несподіваний спосіб, але дієвий. Загорніть взуття в пакет і поставте в морозилку на 12 годин. Холод знищить всі бактерії у взутті, які є джерелом неприємного запаху. Важливо: такий метод не підійде для лакованого взуття, бо воно може потріскатись через низькі температури.
  • Суміш з соди та крохмалю. Змішайте 3 ст.л. соди і 1 ст.л. крохмалю. Можна додати кілька крапель парфуму або ефірної олії. Порошок рівномірно розкладіть у дві шкарпетки і зав'яжіть їх. Покладіть шкарпетки в взуття на ніч. Ця суміш вбере всі неприємні запахи без шкоди для взуття.
  • Сіль. Цей, на перший погляд, простий інгредієнт відмінно вбирає вологу, яка також надає взуттю неприємного запаху. Просто посипте нею чоботи всередині, зовні та залиште на ніч.
  • Дезодорант для взуття. Якщо часу у вас не багато, цей засіб швидко прибере всі запахи. Цей спосіб зручний тим, що можна використовувати його навіть поза домом.

Дивіться відео, як раз і назавжди позбутися запаху ніг:

Чому кросівки починають смердіти

Найчастіше, взуття має неприємний запах через вологу та бактерій, які активно розмножуються в такому середовищі. Якщо погано висушити кросівки, або вони погано провітрюються – з’являється запах, який потім важко вивести.

Крім того, тип матеріалу взуття також може грати роль у тому, як швидко воно починає смердіти. Синтетичні матеріали, такі як поліестер або нейлон, мають властивість затримувати вологу більше, ніж натуральні матеріали, такі як шкіра, що може призвести до більшої кількості проблем із неприємним запахом.

Що відомо про YouTube канал "bashmachnik"?

YouTube канал "bashmachnik" - це канал про реставрацію, ремонт і догляд за взуттям. Автор також ділиться практичними порадами, як відновити будь-які вироби зі шкіри. На даний канал вже підписалось понад 6 тисяч користувачів.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти