StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Хитрий трюк допоможе зберегти моркву свіжою 6 місяців: експертка поділилася секретом

8 березня 2024, 03:30оновлено 13 березня, 10:41
Якщо дотримуватися простого правила, морква навіть через пів року буде в ідеальному стані й не буде пліснявіти.

Морковь
Як правильно зберігати моркву/ колаж: Главред, фото: unsplash.com

Морква є одним із найпопулярніших продуктів в українській кухні, без неї не обходиться дуже багато страв. Але зберегти її свіжою упродовж тривалого терміну не дуже легко. У той же час питання, як зберігати моркву, щоб вона тривалий час залишалася свіжою, є дуже актуальним – як для тих, хто садить цей коренеплід на своїх грядках, так і для тих, хто просто любить купувати більше моркви одразу й робити запаси наперед.

Радимо також прочитати наступний матеріал: Найкраща перевірка уважності: потрібно за 9 секунд знайти пташку на дереві

відео дня

Досвідчений садівник і пекар Ненсі Бертвісл розповіла про свій ефективний спосіб, як зберігати моркву упродовж пів року, щоб вона була свіжою, не пліснявіла і не ставала м’якою, пише The Mirror.

Ненсі розповіла, що одного разу її чоловік під час розпродажу придбав одразу два мішки моркви. Жінка була шокована, адже потрібно було знайти спосіб, як зберігати таку велику кількість плодів, щоб вони не псувалися упродовж тривалого часу. Адже швидко з’їсти таку велику кількість продукту не вдалося б.

Тоді Ненсі прийшла в голову ідея, як можна було б зберігати моркву. Вона взяла одну морквину із загальної кількості й провела з нею експеримент, зберігаючи її упродовж пів року за спеціальною технологією. І такий спосіб виявився дуже дієвим – через 6 місяців ця морквина буде в ідеальному стані: вона не запліснявіла, не стала м’якою і все ще залишалася свіжою.

Жінка описала, яким способом їй вдалося досягнути такого ефекту. Але перед тим, як зберігати моркву таким чином, її не потрібно мити – це дуже важливо. Ненсі наголосила, що помита морква довго зберігатися не буде.

Морква чутлива до вологи – їй потрібна збалансована вологість, щоб залишатися свіжою. Потрібно взяти чисту бавовняну тканину і злегка змочити її холодною водою. Далі розкласти цю тканину на столі й почати загортати у неї моркву таким чином, щоб окремі коренеплоди менше торкалися один одного. Тобто покласти одну або кілька морквин і загорнути їх тканиною, потім продовжити класти наступні морквини, щоб у результаті вийшов великий "рулетик".

Цей "рулетик" з тканини і моркви покласти у холодильник таким чином, щоб морква була подалі від інших овочів та фруктів, адже вони можуть спричинити її швидше псування.

За словами Ненсі, цей трюк можна застосовувати також для інших овочів, але головне не загортати в один шматок тканини різні види плодів.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти