StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Цієї критичної помилки припускаються всі: експерт розповів, як варити макарони

30 жовтня 2023, 20:11
618
Більшість людей щотижня готують принаймні одну страву з макаронних виробів, але є одна поширена помилка, яку багато хто з нас допускає під час приготування.
Макароны
Експерт розповів, як правильно варити макарони / Колаж Главред, фото: скріншот із відео YouTube / Молочний альянс

Існує не так багато страв, які, як ви знаєте, сподобаються всім без винятку, і не займуть багато часу на приготування, але паста, безумовно, є однією з них. Від макаронів з сиром до спагеті болоньєзе і всього, що між ними, ви можете бути майже впевнені, що та чи інша страва з макаронів стане сімейним фаворитом.

Хоча ця їжа є однією з найпростіших у приготуванні, що робить її популярною стравою серед тижня, є одна помилка, якої припускаються багато з нас - і це відбувається одразу після того, як ми дістаємо макарони з шафи, - яка може призвести до того, що експерти називають "катастрофічним" результатом, пише Mirror.

Експерт Пері Іглтон пояснює, що багато людей помиляються, просто не наливаючи достатню кількість води для приготування макаронів у каструлі.

відео дня

"Варити макарони в недостатній кількості води - дуже поширена помилка", - пояснюють вони, додаючи, що "використання занадто малої кількості води може мати катастрофічні наслідки, оскільки крохмаль з макаронів розчиняється у воді, і, якщо співвідношення води до макаронів занадто низьке, макарони перетворюються на клейку масу, що забивається і розварюється", - вказує Пері Іглтон.

Забруднене місиво - це точно не те, що ми хочемо бачити на своїй тарілці, тому важливо переконатися, що співвідношення, яке ви використовуєте, є правильним.

BBC Good Food рекомендує використовувати від 500 мл до 1 літра води на 80-100 г макаронів, тому якщо ви готуєте 200 г макаронів, вам слід подвоїти кількість води. Вони також радять використовувати "велику каструлю з високими бортами", щоб забезпечити достатньо місця для води і макаронів після закипання, "тому що ви не хочете, щоб вода пузирилася і переливалася через край".

Іглтон також радить уникати додавання макаронних виробів у воду до того, як вона досягне точки кипіння, оскільки це ще одна поширена помилка. "Якщо ви додасте макарони у воду до того, як вона закипить, вони, як правило, злипнуться через повільне вивільнення крохмалю у воду, яка не рухається. Так само, якщо ви забудете помішати макарони, вони будуть злипатися".

Отже, ключ до абсолютної досконалості вашої страви з макаронів - забезпечити правильне співвідношення води та макаронів, але додавати макарони лише тоді, коли вода вже кипить у вашій каструлі, а після того, як макарони безпечно додані, обов'язково регулярно помішуйте їх протягом усього процесу приготування. Яку б страву з макаронів ви не готували, ця порада від експерта є абсолютно ключовою і підвищить якість вашої страви.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти