StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Це може "вбити" ваші вазони взимку: експерт вказав на популярну помилку

28 січня 2024, 03:42
320
Зима - складний час для рослин через низьку температуру та брак сонячного світла.
Це може 'вбити' ваші вазони взимку: експерт вказав на популярну помилку
Як доглядати за вазонами взимку - коли поливати домашні рослини / Колаж Главред, фото: pexels

Зима може бути складним періодом для кімнатних рослин. Коливання температури, менше сонячного світла та сухе повітря від центрального опалення можуть негативно вплинути на нашу кімнатну зелень. Але не хвилюйтеся, у експертів є головна порада, як зберегти ваші рослини живими цієї зими

Кріс Боннетт з Gardening Express розповів Metro: "Хоча опалення забезпечує нам затишок і тепло, воно може завдати шкоди нашим дорогоцінним кімнатним рослинам. Сухе нагріте повітря може пересушити ваші рослини, роблячи їх вразливими та вразливими до стресу".

Експерт не пропонує вимкнути опалення заради наших рослин. Натомість він радить власникам рослин тримати своїх зелених друзів подалі від батарей та протягів.

відео дня

Він додає: "Це не означає, що ви повинні уникати використання опалення, просто важливо бути більш пильними у догляді за рослинами і створити комфортне середовище для процвітання кімнатних рослин взимку".

Кріс радить регулярно перевіряти вологість ґрунту і поливати рослини тоді, коли верхній сантиметр висохне.

"Опалення в приміщенні може висушити рослини і ґрунт швидше, ніж зазвичай", - наголошує експерт.

Кріс радить знайти місця в будинку, де рослини тримають "подалі від джерел тепла, але на безпечній відстані від вікон, щоб захистити їх від холодних протягів".

Залежно від вашого бюджету, зволожувач повітря може стати чудовою підмогою для збереження здоров'я ваших рослин. Якщо це неможливо, то поставте біля рослин підноси з водою і беріть їх з собою у ванну кімнату, коли приймаєте душ.

"Ще один варіант - регулярно злегка обприскувати рослини, щоб підвищити вологість повітря навколо них. Але не переборщіть - надмірна вологість може спричинити появу грибків", - вказує він.

Згрупувавши рослини ближче одна до одної, можна створити міні-середовище з підвищеною вологістю, що корисно для них, оскільки збільшує вологість через транспірацію.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти