StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Експерти назвали 5 інгредієнтів, які категорично не можна змивати в раковину

13 липня 2023, 21:11
617
Однією з основних причин закупорки стоку є виливання певних речовин у раковину, які можуть спричинити закупорку.
раковина
Експерти назвали 5 інгредієнтів, які категорично не можна змивати в раковину / Колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Немає нічого гіршого, ніж відкрити кран і виявити, що каналізація забита. Навіть незначне засмічення може перетворитися на серйозну проблему, якщо не вжити заходів для її вирішення.

Як пише Express, однією з основних причин закупорки стоку є виливання певних речовин у раковину, які можуть спричинити закупорку. Щоб допомогти людям уникнути проблем з каналізацією, експерти поділилися найпоширенішими побутовими інгредієнтами, які ні в якому разі не можна виливати в раковину.

Харчова сода

Харчова сода часто вважається ключовим інгредієнтом для прибирання вдома. Втім, харчова сода може спричинити засмічення, якщо її вилити в каналізацію. За словами експертів, харчова сода може з часом пошкодити труби, оскільки вона є природним абразивом.

відео дня

Олія

За словами експертів, олія може спричинити великі закупорки. Це пов'язано з тим, що під час охолодження олія твердне. Це стосується не лише кулінарної олії, а й косметичної.

Мед

Часто можна спостерігати, як рідкий мед з часом кристалізується та твердне в банці. І це саме те, що він робить у стоках. З часом мед кристалізується та накопичується, викликаючи закупорки.

Кава мелена

Незважаючи на спокусу сполоснути кавомашину в раковині, власники будинків піддаються великому ризику закупорити каналізацію.

Маски для обличчя

Змивання глиняної маски для обличчя в раковині може здатися нешкідливим, але коли залишки маски стікають через пробку, це може спричинити хаос у каналізації. Замість того, щоб змивати її в раковину або під душем, протріть продукт вологою серветкою перед тим, як сполоснути обличчя.

Нагадаємо, раніше Главред розповідав про те, навіщо люди заливають в раковину оцет. Оцет – це кислотна речовина, яка може розчиняти багато видів забруднень і відкладень, таких як мило, жир, відходи їжі та інші. Коли наливається оцет в раковину, він починає взаємодіяти з цими забрудненнями, руйнуючи їх структуру і полегшуючи процес очищення.

Також Главред розповідав, що є низка дієвих способів, як в домашніх умовах прочистити засмічення в раковині, не використовуючи магазинні засоби.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти